I - Mag (Magik)

gora jest boska -glowa - o tym swiadczy znak nieskonczonosi i reka trzymajaca bulawe uniesiona do gory ... Mag ma kontakt z boska energia w najczystrzej formie. Ten potencjal energetyczny jest zawarty w symbolach: miecz(mysl/wola) ,bulawa (slowo,czyn), kielich(uczucie),denar(talent)

srodek ( tulow) - jest ' ludzki' i tutaj jest oplatajacy waz... Czyli Mag dysponuje wiedza, ktora moze sluzyc czlowiekowi lub byc uzyta przeciwko niemu.Waz jest tez symbolem pokusy.Dla mnie oznacza, ze Mag stoi przed pokusa uzycia wiedzy tajemnej przeciwko czlowiekowi,a wiec moze stac sie czarnoksieznikiem, ale nie musi bo wybor nalezy do niego.Wie, ze kazda magiczna czynnosc ma swoje negatywne odbicie.Jezeli dokona zlego czynu to ten czyn bedzie swiadomy.
Wedlug mnie karty na ktorych jest symbol weza sa kartami gdzie sila pokusy jest bardzo mocna, a tam gdzie pokusa to i sila woli jest bardzo silnie testowana: inne karty to Kochankowie, Kolo Fortuny, 7kiel- tutaj waz nie przyjmuje ksztaltu osemki. Dla mnie jest to info ,ze w pewnym sensie zatracona jest sila logiki, a wiec automatycznie oslabiona jest wola i pokusa ma przewage. Dzialania nie sa dokonca swiadome.
Dlka mnie te 4 arkana manifestuja bardzo silna pokuse manipulacji , uleganiu i podleganiu wplywom kogos lub czegos i dla mnie najbardziej w tych arkanach testowana jest sila woli.
Moze wy macie inne spojrzenie? chetnie poczytam

dol/stopy - to przyroda. Jestesmy bytami wyzszymi wedel powiedzenia "czyncie swoja ziemie poddana'.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości