12-10-2025, 21:34
Nauka i pochodzenie Quantum Quattro
Quantum Quattro to unikalna kombinacja minerałów Tlenku Miedzi, które krystalizują na Kwarcu.
Jego cztery główne składniki kryształu to zawsze Malachite, Chrysocolla, Shattuckite i Kwarc, ale może również zawierać inne minerały, takie jak Gold, Ajoite, Smoky Quartz, Citrine, Dioptase, Azurite, i inne unikalne kamienie.
Jego kolor można znaleźć w odcieniach niebieskiego i zielonego Kwarcu, co może sprawiać, że niektóre okazy Quantum Quattro są białe, przezroczyste i szare.
Kryształ ten został po raz pierwszy odkryty w 1996 roku w Namibii, jednak niektóre z najlepszych okazów znajdują się w kopalni Lily w Ica w Peru.
Są to jedyne dwie znane lokalizacje (stan na 2023 rok).
Znaczenie i energia
Quantum Quattro łączy energie kryształów o wysokich wibracjach, aby stymulować czakrę trzeciego oka i rozwijać intuicję.
Kamień ten może pomóc Ci w komunikacji, a jednocześnie czuć się swobodniej w kontaktach towarzyskich (szczególnie w nowych miejscach!).
Chrysocolla i Azurite równoważą procesy myślowe, pomagając Ci dobierać właściwe słowa, płynące prosto z serca.
Malachite tworzy tarczę ochronną dla Twojej energii i zapewnia poczucie bezpieczeństwa, pozwalając Ci czuć się komfortowo i być sobą.
Quartz and Smoky Quartz wzmacniają wibracje kryształów w Quantum Quattro, jednocześnie wspomagając harmonię czakr.
Najliczniej występującym minerałem w większości kamieni Quantum Quattro dostępnych na rynku jest Shattuckite.
Pracując z tym minerałem, można nawiązać głęboki kontakt z umysłem, ciałem i duszą, niemal czując się jak jedna, kompletna istota.
Ze względu na ogromne zdolności parapsychiczne, Shattuckite może aktywować i odblokowywać, dlatego jest niezwykle popularny wśród mediów, channelerów i skrybów. Kamień ten znany jest nie tylko z możliwości odbierania większej liczby wyższych przekazów, ale także z tego, że zwiększa ilość i zrozumienie bieżących.
https://thecrystalcouncil.com/crystals/q...vwSGQ0V0cw