27-01-2013, 18:49
Mirka, psychologiem nie jestem, a Ty chcesz bysmy sie bawili w psychologa
dobrze...
I Sygnifikator(Tym teraz jestem)-Cesarz
jestes pod silnym wplywem jakiegos faceta
podziwiasz go w jakis sposob
byc moze realizuje on wzorzec osobowy Twojego taty (w glownych rysach)
1.Jakie negatywne wzorce rodziców wnoszę do swego życia-4 mieczy
ze mozna cos w sobie ot tak zabic, wytlumic
ze mozna przeczekac, bo moze cos sie zmieni
brak dzialania
2.W czym objawia się głęboki żal do rodzica płci przeciwnej-Królowa Denarów
nie wiem, dlaczego takie freudowskei podejscie, rownei dobrze mozesz miec zal do mamy...
mas zpretensje do taty o to, ze caly dom trzymala mama,dzieki niej byl taki jaki byl
ona byla ta osoba, ktora mysli trzezwo, realnie
mzoe tez ta, ktora zarabia wiecej,a le niekoneicznei o kase chodzi
raczej o to, ze ona dbala o stabilnosc ogniska domowego
tata byl mniej obecny w tym
3.Co sprawia, ze mam w sobie odczucie braku wybaczenia mu, lub innej bliskiej osobie?-Paź denarów
wciaz nie powiedzialas wszystkiego, a wlasciwie tego najwazniejszego -o co Ci chodzi/chodzilo
ta wiadomosc czeka niewypowiedziana
mzoe tze sama nie przyjmujesz czegos do wiadomosci
4.Co sprawia, ze nie potrafię wybaczyć samemu sobie?-7 kielichów (o)
uwazasz, ze mialas marzenia, ktore byly mrzonkami
a Ty, na wzor mamy, powinnas byc trzezwo myslaca kobieta, nie bylas - i masz o to do siebie takze pretensje -
- ze odstajesz od wzorca
(pisze, co siedzi w kartach, to nie jest moja opinia o Tobie, bo za malo wiem, zeby taka utworzyc)
5.Co tłumię w sobie?-3 denarów
chęc zaplaty (odlpacenia)... za to, co otrzymalas, pomimo pieknych slow i intencji wybaczenia
moze takze przyjecia zaplaty za swoje postepowanie (czyli moze tlumisz w sobie probe zmierzenia sie z tym, co sie przyczynilo do depresji)
6.Co wywołuje moje napięcia emocjonalne?- Słońce(o)
kiedys juz to pisalam
bardzo potrzebujesz kogos, z kim moglabys dzielic swe radosci i smutki, rozmawiac, byc - blisko
mzoe nei am takiej osoby w tej chwili albo sie od Ciebie odwrocila
7.Przed czym uciekam, krzyczę by zostawić mnie w spokoju?- Król denarów
przed facetem, ktory sie ceni, wie czego chce i jest malo poddatny na emocje
albo mzoe inaczej, przewrotnie: szukasz faceta, ktoy jest troche niesamodzielny, ktorego trzeba wspierac - bo taki odpowiedzialny nie wypelnia Twojej potrzeby pomagania innym...
8.Co mogę zrobić, by znów zacząć cieszyć się życiem( dopuść do głosu swoje uczucia)?- 3 mieczy
przyjac porazke na klate, odplakac, odbebnic - i byc znow szczesliwa, czego Ci bardzo, bardzo zycze
dobrze...
I Sygnifikator(Tym teraz jestem)-Cesarz
jestes pod silnym wplywem jakiegos faceta
podziwiasz go w jakis sposob
byc moze realizuje on wzorzec osobowy Twojego taty (w glownych rysach)
1.Jakie negatywne wzorce rodziców wnoszę do swego życia-4 mieczy
ze mozna cos w sobie ot tak zabic, wytlumic
ze mozna przeczekac, bo moze cos sie zmieni
brak dzialania
2.W czym objawia się głęboki żal do rodzica płci przeciwnej-Królowa Denarów
nie wiem, dlaczego takie freudowskei podejscie, rownei dobrze mozesz miec zal do mamy...
mas zpretensje do taty o to, ze caly dom trzymala mama,dzieki niej byl taki jaki byl
ona byla ta osoba, ktora mysli trzezwo, realnie
mzoe tez ta, ktora zarabia wiecej,a le niekoneicznei o kase chodzi
raczej o to, ze ona dbala o stabilnosc ogniska domowego
tata byl mniej obecny w tym
3.Co sprawia, ze mam w sobie odczucie braku wybaczenia mu, lub innej bliskiej osobie?-Paź denarów
wciaz nie powiedzialas wszystkiego, a wlasciwie tego najwazniejszego -o co Ci chodzi/chodzilo
ta wiadomosc czeka niewypowiedziana
mzoe tze sama nie przyjmujesz czegos do wiadomosci
4.Co sprawia, ze nie potrafię wybaczyć samemu sobie?-7 kielichów (o)
uwazasz, ze mialas marzenia, ktore byly mrzonkami
a Ty, na wzor mamy, powinnas byc trzezwo myslaca kobieta, nie bylas - i masz o to do siebie takze pretensje -
- ze odstajesz od wzorca
(pisze, co siedzi w kartach, to nie jest moja opinia o Tobie, bo za malo wiem, zeby taka utworzyc)
5.Co tłumię w sobie?-3 denarów
chęc zaplaty (odlpacenia)... za to, co otrzymalas, pomimo pieknych slow i intencji wybaczenia
moze takze przyjecia zaplaty za swoje postepowanie (czyli moze tlumisz w sobie probe zmierzenia sie z tym, co sie przyczynilo do depresji)
6.Co wywołuje moje napięcia emocjonalne?- Słońce(o)
kiedys juz to pisalam
bardzo potrzebujesz kogos, z kim moglabys dzielic swe radosci i smutki, rozmawiac, byc - blisko
mzoe nei am takiej osoby w tej chwili albo sie od Ciebie odwrocila
7.Przed czym uciekam, krzyczę by zostawić mnie w spokoju?- Król denarów
przed facetem, ktory sie ceni, wie czego chce i jest malo poddatny na emocje
albo mzoe inaczej, przewrotnie: szukasz faceta, ktoy jest troche niesamodzielny, ktorego trzeba wspierac - bo taki odpowiedzialny nie wypelnia Twojej potrzeby pomagania innym...
8.Co mogę zrobić, by znów zacząć cieszyć się życiem( dopuść do głosu swoje uczucia)?- 3 mieczy
przyjac porazke na klate, odplakac, odbebnic - i byc znow szczesliwa, czego Ci bardzo, bardzo zycze