27-03-2026, 15:08
Muszę przyznać, że Twój opis bardzo mi się podoba - sama ostatnio miałam sen z wodą i po przebudzeniu zaczęłam szukać znaczenia. Natrafiłam nawet na artykuł o symbolice wody we śnie i potwierdza się właśnie to, o czym piszesz: woda często odzwierciedla emocje, podświadomość i nasz wewnętrzny stan, szczególnie w zależności od tego, jaka była - czysta czy wzburzona, spokojna czy mętna.
U mnie we śnie woda była raczej spokojna, ale taka… trochę głęboka i wciągająca uwagę, więc od razu pomyślałam, że to znak, żeby bardziej przyjrzeć się temu, co siedzi w środku, a nie tylko na „powierzchni”. W sennikach często piszą, że czysta woda może oznaczać harmonię i wewnętrzny spokój, a mętna - emocjonalne zamieszanie albo coś, co jeszcze nie jest w pełni uświadomione.
U mnie we śnie woda była raczej spokojna, ale taka… trochę głęboka i wciągająca uwagę, więc od razu pomyślałam, że to znak, żeby bardziej przyjrzeć się temu, co siedzi w środku, a nie tylko na „powierzchni”. W sennikach często piszą, że czysta woda może oznaczać harmonię i wewnętrzny spokój, a mętna - emocjonalne zamieszanie albo coś, co jeszcze nie jest w pełni uświadomione.