Karty Tarota, jakich używacie, jakie lubicie

Severus napisał(a):Są przepiękne Uśmiech. Na forum czytałem,że początkujący często wróżą tylko Dużymi Arkanami. W książce dodanej do mojej talii nic na ten temat nie ma, autorka od razu rzuca mnie na głęboką wodę Uśmiech. Myślicie,że będzie to błąd jeśli od razu "zajmę się" całą talią?

Ja właśnie zaczynałam swoją przygodę z tarotem od Większych Arkanów, ponieważ na samym początku trudno mi było zapamiętać znaczenia wszystkich 78 kart i jakoś przerażała mnie wtedy ich ilość.
Przez pół roku wróżyłam jedynie z AW i nie było wcale źle, nie śpieszyło mi się szczególnie by zacząć korzystać z całej talii wtedy, wszystko przyszło u mnie z czasem, a obecnie to nie wyobrażam sobie wróżyć tylko z AW Oczko
Jedyne co to do kwestii zdrowia używam Arkanów Większych tarota Visconti, ponieważ ta talia w moim przypadku jakoś dziwnie się podzieliła i MA zdecydowanie mnie od siebie odpychają.

I również dla osób początkujących zdecydowanie polecam korzystanie z całej talii, niż tylko z AW, pomimo tego, że ja zaczynałam inaczej.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości