Warsztat 115 - Obraz nad drzwiami

Jej, a to radosną wiadomość przyniósł mi poniedziałek! Oczko To dzień jest wyjątkowy nie tylko dla Leonarda diCaprio Rotfl

Bardzo mi miło i sama jestem zaskoczona, że kierunek myślenia był tak trafny w kilku miejscach... Bardzo przydatny warsztat, muszę dobrze zapamiętać te znaczenia... Chciałam Ci Jednorożcu podziękować za tę zagadkę, kiedyś też pytałam o obraz, więc konsekwentnie stwierdziłam, że nie mogę opuścić takiego warsztatu Oczko

Swoją drogą moje wyobrażenie Twojego obrazu było nieco inne Rotfl Po głowie mi się tłukła przede wszystkim kobieta wychodząca z kąpieli, lub w łazience w ogóle... I tak sobie myślę – skoro o to zapytałaś, czy mamy jakiś pomysł – że łazienka i związek z wodą jednak ma jakieś znaczenie dla tego obrazka. W moim odczuciu dziewczynka albo przed chwilą wyszła z takiego pomieszczenia, w którym się umyła, zapewne nad miską lub w balii, i przygotowała się do snu, być może dopiero idzie do tego pomieszczenia, już przebrana do snu, ale jeszcze musi „skorzystać z łazienki” (lub wychodka), albo wstała w środku nocy, żeby właśnie skorzystać. Aczkolwiek najbardziej prawdopodobna i logiczna wydaje mi się pierwsza myśl Oczko Że jednak jest umyta, wykąpana...

Rzeczywiście ciekawie wygląda połączenie ewidentnie dziecięcej twarzy – chociaż też jakby dojrzałej, „odpowiedzialnej” – z szeroko rozchodzącą się koszulą i kocem, które dają wrażenie ciężarnego brzucha Uśmiech Może tak mocno przegięła się do tyłu, łapiąc też z tyłu jedną ręką łokieć drugiej...?

Ciekawy obraz, bardzo ciekawy warsztat...

Myślę, że trochę sobie ułatwiłam zadanie w porównaniu do pozostałych, ponieważ wyciągnęłam naprawdę sporo kart, dlatego też wypisałam więcej skojarzeń.

W ramach ciekawostki dodam, że kładłam Tarotem Lombardzkim, talią „historyczną”, utrzymaną w stylu marsylskim – ciekawa byłam, jak wyjdzie próba opisania wyglądu bez obrazkowych kart. No i nawet szczęśliwie przebiegła Oczko

Wszystkim uczestnikom bardzo serdecznie gratuluję!!

A sama kompletnie nie mam pomysłu na warsztat Bezradny
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości