06-06-2012, 18:43
KatiJo napisał(a):A na to to ja mam swoją teorię
Dzielę się swoją teorią, zgodnie z obietnicą:
Czytaliście "Księgę Thota - Klucz do zrozumienia" Duquette'a?
Crowley miał wizję, że wszystkie stare litery hebrajskie przypisane do AW są prawidłowe, ale Cade nie jest Gwiazdą...
Zamienił miejscami Cade - przypisywane Gwieździe i He - Cesarzowi...
A teraz uwaga - odkrywam po raz drugi na forum publicznym swoją spiskową teorię... (pierwszy raz napisałam o niej 26 marca 2012 na innym forum, ten post jest niemal kopią tamtego).
Oparłam ją na kilku rzeczach...
Przeczytanych kiedyś gdzieś - sama nie wiem gdzie - proroctwie Majów, Clowleyu i własnych wizjach.
Wklejane obrazy pochodzą z przytoczonej wyżej pozycji Duquette'a.
Naturalny porządek znaków Zodiaku:
Zamiana Tet(Lew - Moc, u Clowleya zwana Żądzą) i Lamed (Waga - Sprawiedliwość, u Crowleya zwana Dostosowaniem)
Jak wiemy, albo przynajmniej większość z Was wie - Sprawiedliwość i Moc zamienił miejscami Waite (teraz już sama nie wiem kto zamienił po poście Aur Ganuza, mniejsza o to). Rzekomo zamiana zaistniała dlatego, aby do Zodiaku pasowało. Dlaczego jednak we wcześniejszym Tarocie - powiedzmy Marsylskim - Sprawiedliwość była VIII, a Moc XI? Pasuje do powyższego skrętu, prawda?
Nie pamiętam kiedy dokładnie nastąpiło poprzednie przebiegunowanie, czy też zmiana ruchu obrotowego Ziemi, czy też jedno i drugie... Niech się wypowiedzą znawcy. Dość, że - jeśli wówczas Ziemia kręciła się w odwrotnym kierunki, to Zodiak też szedł odwrotnie...
Czyli: Ryby-Wodnik-Koziorożec-Strzelec-Skorpion-Waga-Panna-Lew-Rak-Bliźnięta-Byk-Baran
W rzeczonym czasie owego przebiegunowania czy też zmiany ruchu nastąpiło zatrzymanie i cofnięcie z Lwa do Wagi... Potem szło już tak, jak dziś znamy...
Wymyśliłam, że Wielkie Arkana celowo szły tak, a nie inaczej, by upamiętniać tamto wydarzenie... Że Tarota nie było wtedy, wywodzi się z wieków średnich? Tak naprawdę nikt nie wie skąd jest i kiedy powstał...
A oto rezultat zamiany hebrajskich liter przynależnych Gwieździe i Cesarzowi, który popełnił Clowley:
Już powinniście załapać moją teorię... Nowa zmiana kierunku....
Jedyne co nie pasuje to data...
Jeśli to coś ma nastąpić - jak przepowiadają - 21 grudnia 2012 to jest to ostatni dzień Strzelca.
Gwiazda to Wodnik - czyli 20 stycznia do 18 lutego. Cesarz to Baran, czyli 21 marca do 20 kwietnia. Nijak nie pasuje...
Ale to tylko moja luźna teoria
Powyższa teoria została wysnuta przeze mnie w oparciu o wiedzę i źródła przytoczone wyżej. Tutaj, na tym forum - dzielę się tymi luźnymi dywagacjami po raz drugi publicznie. Wszelkie prawa zastrzeżone. Jeśli się sprawdzi - chylcie czoła. Cóż nam z tego jednak i cóż z tego mi - jeśli nie przeżyjemy... Satysfakcja w niebycie? Któż wie..