Numeracja kart Siła i Sprawiedliwość

aqua&fire' napisał(a):Z tym ,ze uściślijmy ad vocem Oczko cytat wypowiedzi Banzhafa :
„Prawdopodobnie jest też, iż „…………. i tu cd twojego cytatu następuje.
Więc tylko autor zakłada prawdopodobieństwo. Domniemanie ( jak dla mnie ).

No widzisz, jak sie swietnie asekuruje facet ! Wystarczy, ze napisal , ze cos jedynie domniemuje ,a juz nie mozna mu zarzucic , ze podaje to jako naukowy pewnik.. Rotfl
Ja tez jednynie domniemuje, ze Banzhaf chcial, by rozumiec jego wypowiedzi tak, jak ja to zrobilam.

Wbrew pozorom nie modle sie do jego ksiazek , czytalam je dawno.. zanim jeszcze weszly na polski rynek i sa swietne - do nauki jezyka niemieckiego Rotfl przydaly mi sie szczegolnie '' Klucze...'' bo prosto napisana.. Rotfl

Prawidlowa forma powinna byc : ''Prawdopodobne jest tez, iz nowatorstwo Weit'a odnajdziemy w ilustracjach wszystkich arkanow malych,...'' - znowu tlumacz / wydawnictwo nawalilo, wiec i nie wiadomo w 100 procentach jaki jest sens zdania w oryginale..

PS. dobra, zmykam , bo widze juz tylko na jedno oko...jak mnie tu w piaskownicy nie bedzie, to prosze ladnie dyskutowac tak jak do tej pory, czyli nie sypac sobie piaskiem w oczy! Oczko
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Sprawiedliwość i Siła - przez SmekT - 14-09-2019, 12:32

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości