25-01-2013, 14:31
Uproszczony przepis na ryżotto w mojej wersji:
0,5 kg pieczark
2 średnie cebule
40 dag dobrej kiełbasy, np toruńskiej
1 jajko
mała smietana 12%
Pieczarki kroimy na plasterki smazymy na oliwie lub oleju kwestia smaku kropimy cytryna wrzcamy do brytfanny, Cebule i kiełbaskę kroimy w kostkę smazymy na patelni wrzucamy do pieczarek. Zalewamy to małą smietaną z jajkiem i posypujemy pietruszka oraz doprawiamy do smaku
0,5 kg pieczark
2 średnie cebule
40 dag dobrej kiełbasy, np toruńskiej
1 jajko
mała smietana 12%
Pieczarki kroimy na plasterki smazymy na oliwie lub oleju kwestia smaku kropimy cytryna wrzcamy do brytfanny, Cebule i kiełbaskę kroimy w kostkę smazymy na patelni wrzucamy do pieczarek. Zalewamy to małą smietaną z jajkiem i posypujemy pietruszka oraz doprawiamy do smaku