Kuchnia Włoska
#10

Uproszczony przepis na ryżotto w mojej wersji:
0,5 kg pieczark
2 średnie cebule
40 dag dobrej kiełbasy, np toruńskiej
1 jajko
mała smietana 12%

Pieczarki kroimy na plasterki smazymy na oliwie lub oleju kwestia smaku kropimy cytryna wrzcamy do brytfanny, Cebule i kiełbaskę kroimy w kostkę smazymy na patelni wrzucamy do pieczarek. Zalewamy to małą smietaną z jajkiem i posypujemy pietruszka oraz doprawiamy do smakuUśmiech
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Kuchnia Włoska - przez Oliveto - 13-02-2012, 21:48
RE: Kuchnia włoska - przez Krystyna - 24-03-2018, 15:45
RE: Kuchnia włoska - przez pomarańczka - 10-09-2023, 20:38
Re: Kuchnia Włoska - przez Oliveto - 13-02-2012, 21:57
Re: Kuchnia Włoska - przez Oliveto - 13-02-2012, 22:09
Re: Kuchnia Włoska - przez Oliveto - 13-02-2012, 22:15
Re: Kuchnia Włoska - przez Oliveto - 13-02-2012, 22:24
Re: Kuchnia Włoska - przez Oliveto - 13-02-2012, 22:31
Re: Kuchnia Włoska - przez Oliveto - 13-02-2012, 22:38
Re: Włoska kuchnia - przez Pawson87 - 03-01-2013, 14:19
Re: Kuchnia Włoska - przez cesarzowa - 03-01-2013, 18:34
Re: Włoska kuchnia - przez Nadunia2011 - 25-01-2013, 14:31
Re: Włoska kuchnia - przez Majka - 28-01-2013, 22:00
Re: Włoska kuchnia - przez Rudalila - 19-02-2013, 20:53
Re: Włoska kuchnia - przez Pawson87 - 21-02-2013, 12:29



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości