24-07-2012, 01:17
Cytat dnia:
Żaden wariat nie jest wariatem, jeśli przyjmiemy jego racje.(...) Nigdy nie traci się wiary całkowicie(...) zawsze pozostają wątpliwości.(...) miłość jest uczuciem wbrew naturze, skazuje dwoje obcych sobie ludzi na nieszczęście i niezdrowe uzależnienie, tym ulotniejsze, im bardziej intensywne.
Gabriel José García Márquez (ur. 1927) – kolumbijski pisarz, dziennikarz, działacz społeczny, laureat Nagrody Nobla
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0gcUMAkWZL8[/youtube]
Karta dnia . As denarów.
Wreszcie moje karty zaczynają ze mną gadać . Karta ta może zapowiadać ,ze jutro pozbędę się trochę gotówki. 12-13 sierpnia będę inicjowana na Mistrza i Nauczyciela Reiki . Mysle , że to jest moja droga. Tak czuję. Będę robiła to co najbardziej kocham. Jak ja to mówię mizianie i nauczanie. Wierzę , ze poradzę sobie , wierzę , że to jest ten czas ... , no i jutro wysyłam pieniądze za ten kurs heheh . Niczego nie zaczynam i nie spodziewam się przypływu gotówki, więc może dlatego ta karta ? Jak myślicie?
Żaden wariat nie jest wariatem, jeśli przyjmiemy jego racje.(...) Nigdy nie traci się wiary całkowicie(...) zawsze pozostają wątpliwości.(...) miłość jest uczuciem wbrew naturze, skazuje dwoje obcych sobie ludzi na nieszczęście i niezdrowe uzależnienie, tym ulotniejsze, im bardziej intensywne.
Gabriel José García Márquez (ur. 1927) – kolumbijski pisarz, dziennikarz, działacz społeczny, laureat Nagrody Nobla
WIERSZYK DO WIOSENNEGO SZTAMBUCHA
ptaki cieszą się jak jasna cholera
słońce pisze pierwsze miłosne listy na drzewach
otwierają się we wszystkie strony okna dali
rżą nieznane dróżki nawołując z oddali
o! wyskoczył kaczeniec spod ziemi
rozwarły się sezamy zieleni
otwieramy się i my zazieleniamy
zakochani właśnie przed chwilą
na zielony liść przysięgli wieczną miłość
zapomniawszy że liść zielony
w proch się rozsypie na jesiennej dłoni
uroczyście płyną parkiem głowa przy głowie
jeszcze raz zawierzamy światu
na piękne oczy
na zwodne kwietniowe słowo
Józef Baran
ptaki cieszą się jak jasna cholera
słońce pisze pierwsze miłosne listy na drzewach
otwierają się we wszystkie strony okna dali
rżą nieznane dróżki nawołując z oddali
o! wyskoczył kaczeniec spod ziemi
rozwarły się sezamy zieleni
otwieramy się i my zazieleniamy
zakochani właśnie przed chwilą
na zielony liść przysięgli wieczną miłość
zapomniawszy że liść zielony
w proch się rozsypie na jesiennej dłoni
uroczyście płyną parkiem głowa przy głowie
jeszcze raz zawierzamy światu
na piękne oczy
na zwodne kwietniowe słowo
Józef Baran
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0gcUMAkWZL8[/youtube]
Karta dnia . As denarów.
Wreszcie moje karty zaczynają ze mną gadać . Karta ta może zapowiadać ,ze jutro pozbędę się trochę gotówki. 12-13 sierpnia będę inicjowana na Mistrza i Nauczyciela Reiki . Mysle , że to jest moja droga. Tak czuję. Będę robiła to co najbardziej kocham. Jak ja to mówię mizianie i nauczanie. Wierzę , ze poradzę sobie , wierzę , że to jest ten czas ... , no i jutro wysyłam pieniądze za ten kurs heheh . Niczego nie zaczynam i nie spodziewam się przypływu gotówki, więc może dlatego ta karta ? Jak myślicie?