24-07-2012, 21:18
mnie też ten film nie zachwycił Helge ale zachwyciło mnie coś innego
zachwyciłam się tym jak pojechała do Włoch i zaczęła korzystać z życia ... jak zaczęła żyć sobą i dla siebie ... nie trzeba wyjeżdżać do Indii, żeby znaleźć samego siebie ... można to zrobić w swoim pokoju, na ławce w parku ... na spacerze
a takie "Włochy" każdy z nas może znaleźć za rogiem, u przyjaciół, wśród rodziny,
nie trzeba nigdzie daleko wyjeżdżać - wystarczy zmienić nastawienie do życia, trzeba chcieć być szczęśliwym mimo ... kiepskiej pracy, kiepskiego szefa, niezbyt fajnego chłopaka, mimo wszystko ...
otwórzcie oczy - otwórzcie serca
przeszła przemianę i właśnie ta przemiana jest tym punktem, które uświadamia, że są ważniejsze rzeczy w życiu niż praca, kariera, dom, samochód itd ...
wydaje mi się, że szczęście przychodzi do szczęśliwych ludzi bo oni je kreują ...
od wieków lub tysiącleci mówi się "pieniądze szczęścia nie dają"
czasami kiepskie filmy opowiadają niesamowite historie
któraś dziewczyna miała podpis pod postami albo to Krystyna znalazła w swoich pięknych słowach i obrazach, coś w stylu:
największą głupotą jest jechać na drugi koniec świata by znaleźć samego siebie
( to jak Alchemik ... przeszedł cały świat a szczęście znalazł kiedy wrócił do domu )
znalazłam było u Krystyny w pięknych słowach i obrazach
"Nie ma chyba większego absurdu niż szukać mądrości gdzieś daleko.
Jeśli nie znajdę jej w mojej klitce pod dachem, tym bardziej nie znajdę jej na himalajskich wyniosłościach.
Emil Cioran — Zeszyty 1957-1972"
bardzo to mądre uważam ... bardzo, bardzo ...
Helge! super fota ... jakiś fotomontaż czy co? dosłownie cała Ty
zachwyciłam się tym jak pojechała do Włoch i zaczęła korzystać z życia ... jak zaczęła żyć sobą i dla siebie ... nie trzeba wyjeżdżać do Indii, żeby znaleźć samego siebie ... można to zrobić w swoim pokoju, na ławce w parku ... na spacerze
a takie "Włochy" każdy z nas może znaleźć za rogiem, u przyjaciół, wśród rodziny,
nie trzeba nigdzie daleko wyjeżdżać - wystarczy zmienić nastawienie do życia, trzeba chcieć być szczęśliwym mimo ... kiepskiej pracy, kiepskiego szefa, niezbyt fajnego chłopaka, mimo wszystko ...
otwórzcie oczy - otwórzcie serca
przeszła przemianę i właśnie ta przemiana jest tym punktem, które uświadamia, że są ważniejsze rzeczy w życiu niż praca, kariera, dom, samochód itd ...
wydaje mi się, że szczęście przychodzi do szczęśliwych ludzi bo oni je kreują ...
od wieków lub tysiącleci mówi się "pieniądze szczęścia nie dają"
czasami kiepskie filmy opowiadają niesamowite historie
któraś dziewczyna miała podpis pod postami albo to Krystyna znalazła w swoich pięknych słowach i obrazach, coś w stylu:
największą głupotą jest jechać na drugi koniec świata by znaleźć samego siebie
( to jak Alchemik ... przeszedł cały świat a szczęście znalazł kiedy wrócił do domu )
znalazłam było u Krystyny w pięknych słowach i obrazach
"Nie ma chyba większego absurdu niż szukać mądrości gdzieś daleko.
Jeśli nie znajdę jej w mojej klitce pod dachem, tym bardziej nie znajdę jej na himalajskich wyniosłościach.
Emil Cioran — Zeszyty 1957-1972"
bardzo to mądre uważam ... bardzo, bardzo ...
Helge! super fota ... jakiś fotomontaż czy co? dosłownie cała Ty