#15

HALIBUT W SOSIE POMARANCZOWYM
POTRZEBUJEMY :
dzwonko halibuta na osobe
pare szt suszonych pomidorow
w zaleznosci ile osob szklanka lub 2 soku pomaranczowego
troszke wina bialego
koperek do przybrania
PRZYGOTOWANIE
Rybke solimy i pieprzymy ,obtaczamy w mące i na olej
w glębszej patelni ew rondelku podsmazamy jedna cebulke drobno pokrojona i podlewamy winem
po minucie wlewamy sok pomaranczowy i wrzucamy suszone pomidory
sos mozna przyprawic sola i pieprzem ale to wg gustu i gotujemy na wolnym ogniu az sos porzadnie odparuje
na koniec sos przecedzamy przez sitko i polewamy usmazona rybe . dekorujemy koperkiem

Mozna sos zmodyfikowac !
zamiast suszonych pomidorow dodac pomidory z puszki i reszte robimy tak samo
sos bedzie mial wtedy zupelnie inny smak -ale warto sprobowac

SMACZNEGO
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości