01-08-2012, 07:16
ma_ewa01 napisał(a):1. 5 denRównież pozdrawiam ma_ewo01 .
2. 5 kieli
3. 6 den/ ewentualnie Q den
4. Rydwan
W podanym przeze mnie przykładzie chodziło właśnie o to, aby jak najwięcej odczytać z kart, a jak najmniej puszczać wodze fantazji, ponieważ ona może być złudna.
W podanym przez Ciebie przykładzie (z kart) możemy odczytać, np: aktualna sytuacja finansowa osoby jest niekorzystna, chociaż ma ona możliwość uzyskania pomocy. Może mieć problemy zdrowotne (5 Denarów). Nie powinna rozpamiętywać straty poniesionej w przeszłości, ponieważ są jeszcze przed nią jakieś możliwości. Powinna zrównoważyć dawanie i branie, ewentualnie poszukać pomocy finansowej (6 Denarów) lub dobrze zarządzać tym, co posiada (Królowa Denarów), a osiągnie sukces, możliwe że związany z wyjazdem (VII). Może nawet na samochód będzie ją stać.
Niby podobnie, a jednak mniej dokładnie. Nie wiem, czy jestem w stanie to wytłumaczyć. Dla przykładu:
osoba z mojego rozkładu nie cierpi biedy, ona po prostu nie posiada tzw. zaplecza finansowego, które jest jej potrzebne na nowe inwestycje. Więc tutaj 5 Denarów nie oddaje istoty sprawy.