Reiki i medytacja

Byłam na warsztatach i to nie była kawiarnia . Koleżanka źle się poczuła , a że poprosiła mnie o Reiki to natychmiast przystąpiłam do przesyłania. Dzisiaj dostałam zdjęcia ze swymi obrazami (umiesiłam je na forum) i wśród nich było również te , więc uznałam , ze wkleję je w swoim wątku. Nie wiem u jakich Mistrzów robiłaś inicjacje . Ja swojej Mistrzyni się nie wstydzę . Jest to Krystyna Królicka. Moja linia przekazu jest umieszczona i tutaj i na moim blogu możesz ją zobaczyć. Cieszę się bardzo, że przy pracy z Reiki kierujesz się etyka , ale nie powinnaś jako Reikowiec oceniać mnie i mojej pracy z Reiki.
Skrócony zabieg Reiki możemy przeprowadzić wówczas , gdy nie jest możliwy przeprowadzony pełny zabieg . Możemy przeprowadzić , go wszędzie. Nawet w kawiarni jeśli zajdzie taka potrzeba.I wcale nie jest konieczne w tym wypadku zdjęcia okularów , bo tutaj nie dotykamy oczu. Przy tym zabiegu tak jak przy pełnym dostrajam sie do Reiki . Robię następujące pozycje rąk.
1. Obie dłonie kładę na ramiona odbiorcy w ten sposób witam się z nim
2.Obie dłonie kładę na wierzchołku głowy .
3. Jedna dłoń kładę na rdzeniu przedłużonym , druga na czole(To jest pierwsza pozycja w Reiki przy pierwszej pomocy).
4. Jedną dłoń kładę na 7 kręgu szyjnym , druga przed szyją .
5. Jedna dłoń pomiędzy łopatkami ,a druga w okolicy serca .
6.Jedna dłoń na nerkach , a druga na żołądku w splocie słonecznym (jest to druga pozycja Reiki przy pierwszej pomocy).
7. Jedna dłoń w obszarze kości krzyżowej a druga na brzuchu pod pępkiem.

Taki zabieg trwa około 20 minut Oczywiście kończymy go również podziękowaniem .
Uwierz mi Akasha jest to bardzo skuteczna metoda w nagłych sytuacjach . Warto , byś ją , tez opanowała.
Uśmiech Buźki
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości