XV Diabeł - DruidCraft

Zib napisał(a):
miriam napisał(a):jest strażnikiem tej pary
przysłowie Myśli raczej brzmiało strzeżonego pan Bóg strzeże
Cernunnos reprezentuje pierwotne siły przyrody i one nie traktowane są jako diabelskie. Myślisz, że on pilnuje tych dwoje? Pilnuje czy są wolni?
Może to, że nie pokazano tutaj więzów oznacza, że są one na tyle luźnie iż mogą oni w każdej chwili odejść, kiedy sobie zażyczą. Pokazano, że są oni niewolnikami nie przez zewnętrzne czynniki, ale przez swoje własne iluzje, przyzwyczajenia i przywiązanie.

Hm , może i tak Zibku , ale Ty chyba mówisz o innych, bardziej luźnych związkach . Ja nic nie słyszałam , ze czasy hipisowskie nadeszły . Ty jesteś bliżej Ameryki to moze więcej wiesz na ten temat. Rotfl W zwiazku opartym na miłości i pełnym zaufaniu , uczciwości nie ma takiego czegoś jak odchodzę, kiedy sobie życzę. Dla mnie brak więzów , czy kajanów jak w RW przypomina abyśmy nie przywiązywali się nadmiernie do tych wszystkich ziemskich przyjemności , bo bardzo szybko i łatwo się w nich można zatracić.

A wiesz Marcia również pomyślałam o cieniu , kiedy spojrzałam na tę śpiącą parę. Może to właśnie podczas swego snu spotykają sie z własnym cieniem z cechami , które w sobie nie lubią , mroczna strona z która nie chcą w realnym życiu się zmierzyć, a która tkwi w nich (w nas), bo mimo wszystko są częścią , dzikiej nieujarzmionej natury ? Rotfl
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości