portret H.

zakupiłam dzisiaj książkę o Portrecie, więc dopisuję w ramach uzupełnienia - piszę tylko to co z tej książki choć trochę do mnie pasuje - ale podkreślam, że jest tam więcej informacji.

pozycja 4. Cesarz:
- "problemy z nadmierną męskością w charakterze" - i to zgadza się idealnie
- "problemy w relacjach z mężczyznami" - to się zgadza, ale kto ich nie ma Oczko
- "chęć kontrolowania innych" - czasem właśnie w relacjach
- "skłonność do pracoholizmu" - 100% prawdy

pozycja 7. Hierofant:
- "człowiek powinien zajmować się badaniami naukowymi, zgłębianiem wiedzy, ukończyć studia akademickie albo poświęcić się religii, zgłębiać stare kultury i zwyczaje, kultywować tradycje swojego rodu, szanując przy tym inne i uczyć się tolerancji i zrozumienia dla inności" - to wypełniam w całej rozciągłości
- "konieczność przepracowania relacji z ojcem" - akurat z ojcem to zawsze mamy wspólny język, niezależnie jak źle by się nie działo
- "posiadanie własnych dzieci" dosłownie lub w przenośni - to się zgadza z moimi ciągotami
- "pokazywanie drogi innym, bycie nauczycielem w każdej strefie życia, strażnikiem wiedzy (...) wiele osób z prawidłowo przepracowywaną kartą kapłana na 7. pozycji zostaje duchownymi, nauczycielami akademickimi, filozofami czy przywódcami ruchów społecznych" - no mam nadzieję, że ten nauczyciel mi się ziści Uśmiech

pozycja 8. Gwiazda:
- "talenty artystyczne, kreatywność, zdolność tworzenia dzieł sztuki" - troszkę, ale bez przesady - dzieł nie tworzę Oczko
- "twórcze podejście i oddziaływania poprzez uczucia" - to już znacznie bardziej
- "potrafią oni wzbudzać w innych ludziach przyjacielskie uczucia, a i sami w przyjaźni są wyjątkowo wierni i oddani" - prawda, po trzykroć prawda
- "uczuciowość, subtelność, delikatność" Uśmiech
- "szczególna opieka Sił Wyższych" - jestem o tym przekonana Uśmiech

pozycja 12. Głupiec:
- "harmonia osiągana poprzez pracę z dziećmi" - przez wiele lat dawałam korepetycje i było to całkiem przyjemne
- "kontakty towarzyskie i inicjowanie nowych spraw" - sama prawda
- "czuje się szczęśliwy, gdy ma dobry kontakt ze swoim wewnętrznym dzieckiem" - muszę powiedzieć, że u mnie to słabo się realizuje z powodu chyba tego Cesarza na 4.

pozycja 13. Śmierć:
- "uważa się za osobę zdolną do każdego rodzaju transformacji" - jak najbardziej
- "często sądzi, że jest słabego zdrowia i bywa przekonany, że nie pisane jest mu długie życie" - coś w tym jest Oczko choć myślę, że w praktyce wyjdzie to na przekór Uśmiech

pozycja 14. Słońce:
- "otoczenie postrzega jako urodzonego lidera, naturalnego przywódcę" - to zupełnie się nie zgadza
- "osobę charyzmatyczną" - to bardziej
- "jednostkę o silnej osobowości" - a to najbardziej

pozycja 15. Mag:
- "nawiązywanie i rozwijanie jak najliczniejszych pozytywnych kontaktów, dbanie o relacje z rodzeństwem i rówieśnikami, pracę ze słowem"
- "starać się wszystkim napotykanym ludziom powiedzieć coś dobrego"
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości