24-08-2012, 12:02
RYBA PO GRECKU
SKLADNIKI: 1KG ryby morszczuk ,dorsz lub mintaj
warzywa dedug uznania -cebula ,marchew ,seler ( polecam mrozona wloszczyzne )
koncentrat pomidorowy
olej do smazenia
przyprawy ( vegeta , sol ,pieprz ,rosolek, moze byc ketchup)
rybe panierujemy i smazymy
w duzym (z szerokim dnem_ garnku ) smaze krotko wloszczyzne+cebule, dodaje koncentrat ,troche ketchupu i troszke wody aby upruzyc warzywa .
gdy sos warzywny gotowy dodaje na koniec usmazona rybe .
SMACZNEGO
SKLADNIKI: 1KG ryby morszczuk ,dorsz lub mintaj
warzywa dedug uznania -cebula ,marchew ,seler ( polecam mrozona wloszczyzne )
koncentrat pomidorowy
olej do smazenia
przyprawy ( vegeta , sol ,pieprz ,rosolek, moze byc ketchup)
rybe panierujemy i smazymy
w duzym (z szerokim dnem_ garnku ) smaze krotko wloszczyzne+cebule, dodaje koncentrat ,troche ketchupu i troszke wody aby upruzyc warzywa .
gdy sos warzywny gotowy dodaje na koniec usmazona rybe .
SMACZNEGO