Tarot of The Sweet Twilight - Poproszę o poradę

Ojej, ale zaskoczenie... tą talią Uśmiech kojarzyłam opakowanie, ale nie zachęciło mnie ono nigdy do "zajrzenia do środka". A przed chwilą przejrzałam sobie całą talię i jest naprawdę ciekawa... zwłaszcza niektóre karty. Urzekł mnie Pustelnik...
[Obrazek: 9.jpg]

Klimat kart przypomina mi świat Alicji w krainie czarów i obrazy Salvadora Dali :animals-cat: niepokojący, jak ze snów...
Fairy, z tym mistrzem Yoda - ale spostrzegawczość! Oklaski Rotfl

Peciak, co do pracy nimi, wydaje mi się, że mogą mieć jeden minus (chociaż niekoniecznie musi tak to działać) - ponieważ są same w sobie bardzo abstrakcyjne, fantazyjne, może gorzej interpretować się nimi kwestie "zdroworozsądkowe", np. Sprawiedliwość przedstawiona z nutkami, taka artystycznie wrażliwa... to nie w klimacie tarotowej Sprawiedliwości - chyba że odczytać to jako taką LITERĘ PRAWA tego fantazyjnego świata, której ona przestrzega Myśli :mrgreen: . Ale z drugiej strony mając w pamięci charakterystyczne aspekty konkretnych kart, to wcale nie musi być problemem... Tak tylko mi się skojarzyło. Wpadła mi w oko ta talia Oczko
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości