28-08-2012, 14:51
Odnośnie pstrąga - osobiście lubię wg przepisu Pituni, ale zamiast kopru daję pietruszkę i/lub seler naciowy - koper nie jest lubiany w kręgach moich domowników. Oczywiście pstrąg podawany z plastrami cytryny (bądź ćwiarteczkami) aby można było podrasować go cytrynową nutką. Polecam też użycie pieprzu cytrynowego (niekoniecznie gotowej przyprawy do ryby) 
Może być spokojnie grillowany na ruszcie w piekarniku, albo na grillu - w tym wypadku pstrągowi wystarczy jakieś 23 - 25 minut
Podobnie można robić z dorszykami i innymi delikatnymi rybkami.
Podaję ze świeżym pieczywem pszennym...
Bardzo lubię

Może być spokojnie grillowany na ruszcie w piekarniku, albo na grillu - w tym wypadku pstrągowi wystarczy jakieś 23 - 25 minut

Podobnie można robić z dorszykami i innymi delikatnymi rybkami.
Podaję ze świeżym pieczywem pszennym...

Bardzo lubię
