05-09-2012, 16:51
TATAR Z LOSOSIA
SKLADNIKI :
LOSOS WEDZONY na zimno
3-4 cebule
oliwa z oliwek
sok z cytryny (lepiej 2 )
koper (peczek)
sol i pieprz (trzeba pamietac ze taki losos jest na ogol slony)
przygotowanie
POKROIC w drobniutka kosteczke lososia - przyprawic lepiej tylko pieprzem
dodac sok z cytryny zmieszany z oliwa
dodac drobno pokrojona cebulke w ilosci ( aby bylo ja widac )
dodajemy koperek
mase wyrobic reką ,formowac kulki , ukladac na pulmisku na lisciach salaty przybrane galazka koperku
i osemka cytrynki . PODAWAC SCHLODZONE
DODAM ,ZE TATARA MOZNA ROWNIEZ ZROBIC Z SUROWEGO LOSOSIA
SMACZNEGO
SKLADNIKI :
LOSOS WEDZONY na zimno
3-4 cebule
oliwa z oliwek
sok z cytryny (lepiej 2 )
koper (peczek)
sol i pieprz (trzeba pamietac ze taki losos jest na ogol slony)
przygotowanie
POKROIC w drobniutka kosteczke lososia - przyprawic lepiej tylko pieprzem
dodac sok z cytryny zmieszany z oliwa
dodac drobno pokrojona cebulke w ilosci ( aby bylo ja widac )
dodajemy koperek
mase wyrobic reką ,formowac kulki , ukladac na pulmisku na lisciach salaty przybrane galazka koperku
i osemka cytrynki . PODAWAC SCHLODZONE
DODAM ,ZE TATARA MOZNA ROWNIEZ ZROBIC Z SUROWEGO LOSOSIA
SMACZNEGO