Horoskop urodzinowy Dobrego Tarota

Sporo czasu minelo od mojego ostatniego wpisu...Ale do rzeczy:

Tarofides napisał(a):A ja myslałem, że jestem ojcem, a nie akuszerką Wyśmiewacz

Akurat tutaj w tym przypadku wydaje mi sie ze mozna pelnic obie te role jednoczesnie... Rotfl

Jesli chodzi o kwadratury to raczej wywoluja one pozytywny wplyw na poszukiwanie "tozsamosci" forum w internecie. Mowie o kwadraturze Merkury - Neptun na MC.
Merkury w VI domu daje poczucie pewnosci , ze my wiemy co mowimy i mowimy "nie od rzeczy" , przynajmniej jesli chodzi o stalych komentatorow na forum Uśmiech - takie mam wrazenie...Natomiast Neptun na MC to wyzwanie dla samego forum jesli chodzi o spojnosc przekazu - Neptun nie zna granic oraz ram ktore uwielbia tworzyc Saturn.
Stad tez poltorakwadratura Saturna do MC to ostrzezenie o potencjalnym braku mozliwosci znalezienia rownowagi (Saturn jest w Wadze wywyzszony) pomiedzy trescia konkretna (polkwadratura Saturn-Merkury) ,bardzo duza sila przekazu informacji (dyspozycja Marsa w Strzelcu i termie Jowisza przez Merkurego z d.VI) poprzez ASC w Bliznetach (sila forum tkwi w internetowym medium przekazu, co jest typowe dla Bliznat) oraz efektem "charyzmy" czyli poczuciu waznego miejsca w internecie dla tworcow i moderatow tego forum - czyli MC.

Jak juz kiedys pisalem w innym miejscu ze Saturn w drugim dekanacie Wagi to odpowiednik 3-ki mieczy - zatem wazne jest aby tresci istotne merytorycznie byly na forum umiejetnie pozycjonowane i oddzielane od "gadulstwa" - co sie po czesci udalo poprzez wprowadzenie regulaminow wpisow w dzialach.Poniewaz jest to dom V kreatywnosci to jest to zadanie bardzo trudne bo dotyczy kreatywnosci "zbiorowej" forumowiczow - Saturn w domu V z Merkurym w d VI to bardzo typowa rola Belfra , ktorego zadaniem jest umiejetne wskazywanie tego co wazne I oddzielanie "ziarna od plew".

Poniewaz Saturn jest astrologiczna "lokomotywa" tego ukladu (pierwsza planeta do wzejscia na ASC) to oznacza , ze forum ma dostarczac przede wszystkim wiedzy o ezoteryce (Skorpion to ekwiwalent domu VIII) i tworzyc jej fundamenty. Poniewaz dom IV jest w Lwie oraz Pannie zatem glowna role w tym zadaniu bedzie pelnic sila woli (Slonce w domu VI) oraz elokwentnosc i organizacyjna aktywnosc moderatorow w tworzeniu informacji poukladanej i spojnej (Merkury w d. VI).

To na razie tyle... Zmęczony
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości