Reinkarnacja

Cohen napisał(a):Też wierzę w reinkarnację, tylko nie wiążę tego z doktryną chrześcijańską, a bardziej jako osobny system wierzeń.

No własnie, poruszyłeś ciekawy problem bo chrześcijaństwo to ludzie i oni ustalaja prawa które zmieniały się przez setki lat. Także coraz częściej myślę, że Boga i kościoła nie należy równać, ten pierwszy jest nieomylny. Kimkolwiek jest i w jakiejkolwiek postaci - to nasz przewodnik duchowy.

Cohen napisał(a):Przeżyłem 4 próby samobójcze (haha, nie potrafię się nawet porządnie zabić), ale po pewnych zdarzeniach, snach, wizjach istot i doznań ze stanu bliskiego śmierci wiem, że już nigdy się nie targnę na życie ;q Po prostu, gdybym to zrobił, to i tak doczesne problemy czekałyby mnie w następnym życiu.

Czy uważasz, że wpisane były te 4 próby w Twój los czy mogłeś tego uniknąć? Cały czas szukam potwierdzenia, że nic kompletnie nie możemy zmienić i to co nas spotyka już "było" mamy określony cel i choćbyśmy chcieli i tak ten los mamy nieść na swoich barkach - i tu własnie "wolna wola" - wtedy jej nie ma.

Cohen napisał(a):Co do zdolności nadnaturalnych. Hmm sądzę, że zdolni są do nich wszyscy ludzie.

Też mi się tak wydaje, że mamy w głowie komputer z pełnym oprogramowaniem tylko nie wszyscy ludzie mają dostęp do pewnych obszarów, są po prostu nieaktywne.

Żubrówka: takiego potwierdzenia szukam, tylko nie mogę dojść dlaczego dusze chciałyby przeżyć w życiu najstraszniejsze tragedie. Ale to chyba nie na ziemski rozum taka rozprawa.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości