21-09-2012, 18:27
BURACZKI W CAŁOŚCI/ pod barszcz
ok 3-4 kg buraczków
7 szkl. wody
1 szkl. octu
1/2 szkl. cukru
3 łyzki stołowe soli
ziele angielskie
liśc laurowy
pieprz w ziarenkach
Małe buraczki ugotowac w łupinach i obrać.
Ugotowac zalewę i gorącą zalewą zalać ułożone w słoiczkach buraczki, no i zagotować.
Zalewę można wykorzystać do rewelacyjnego barszczu, a buraczki do obiadu
ok 3-4 kg buraczków
7 szkl. wody
1 szkl. octu
1/2 szkl. cukru
3 łyzki stołowe soli
ziele angielskie
liśc laurowy
pieprz w ziarenkach
Małe buraczki ugotowac w łupinach i obrać.
Ugotowac zalewę i gorącą zalewą zalać ułożone w słoiczkach buraczki, no i zagotować.
Zalewę można wykorzystać do rewelacyjnego barszczu, a buraczki do obiadu