27-09-2012, 19:52
pola napisał(a):Mam pytanie dotyczące cięcia świec na części ( nie wiem czy w dobrym wątku je zadaje). Czy uważacie że można tak robić do rytuałów oraz do palenia świec w intencjach??? W necie wyczytałam, że świeca powinna być nowa, nieuszkodzona, ponieważ to osłabia jej moc. W sumie przecięcie jej to w pewny sensie uszkodzenie hmmm... Może ktoś mi podpowie
A drugie pytanie to czy można używać w magii świeczek np. takich małych jak do tortów. Czy ma znaczenie jaką świeczkę się zapali???
ja nie przecinam swiec, tylko wykonuje rytualy kilkudniowe z jedna swieca, ale bywa ze potrzebuje mniejsze i uzywam podgrzewaczy (teraz sa dostepne w roznych kolorach), jednak jezeli nie mam takich, to tne swiece na kawalki, do tego celu mam jeden sztylet, ktory zostal naladowany Moca, i sluzy mi tylko do ciecia przedmiotow, ktore wykorzystuje w rytualach, swiece (ta ucieta) energetyzuje Moca i jest gotowa do uzytku,
co do swiec tortowych, mysle ze sa to swiece jak kazde inne, wazne jest by naladowac swiece energia, a jaka to swieca, to mniejsze ma znaczenie