14-10-2012, 15:32
Ja mam również przepis na wyśmienite buraczki.
Składniki:
3 kg buraczków - starte na dużych oczkach,
1/2 kg papryki - pokrojone w kostkę,
1 kg cebuli - pokrojone w kostkę.
Zalewa:
1 szklanka oleju,
1 szklanka octu 10%,
1/2 szklanki cukru,
ziele angielskie,
liść laurowy,
1 łyżka soli.
Wykonanie
Cebulę i paprykę gotować w zalewie ok. 5 minut. Dodać buraki i gotować jeszcze 20 minut. Gorące wkładać do wyparzonych słoików. Nie pasteryzować.
Składniki:
3 kg buraczków - starte na dużych oczkach,
1/2 kg papryki - pokrojone w kostkę,
1 kg cebuli - pokrojone w kostkę.
Zalewa:
1 szklanka oleju,
1 szklanka octu 10%,
1/2 szklanki cukru,
ziele angielskie,
liść laurowy,
1 łyżka soli.
Wykonanie
Cebulę i paprykę gotować w zalewie ok. 5 minut. Dodać buraki i gotować jeszcze 20 minut. Gorące wkładać do wyparzonych słoików. Nie pasteryzować.