11-05-2011, 12:42
Cytat dnia
Obojętność i lekceważenie często wyrządzają więcej krzywd niż jawna niechęć.
— Joanne Kathleen Rowling
Harry Potter
Jacek Dewódzki
Dawno nie zaglądałam do swego Pamietniczka jakos mi tak nie po drodze bylo. :sarcastic:
Fairy ,Tarociku dzięki za wasze interpretacje moich kart dnia.
Tarociku jestem pod wrażeniem trafności znaczen ,a 5 kielichów Czego nie robić ?Rozczarowanie -dopadła mnie jak świńska grypa Znów nie posłuchałam Eremita.Oj ,Miriam ,Ty nie dobra wiedźma !!!!
Musze wam powiedzieć ,ze po przyjeździe do domu dostałam telefon z informacją,ze zostawiłam 6 kart tarota.Wiec nie mam swojej osobistej talii,ktora miałam od lat i ktora bardzo lubiłam .Mam dużego Waita,ale go za bardzo nie czuje,Od naszej Gosi dostałam Uniwersalny Tarot o Wirtha przymierzam sie do niego ,ale male Arkana sa dla mnie jeszcze nie czytelne .Moze ktos z Was ma opis tej talii.?
Dzis nie ciągnęłam swoich kart .Od jutra biorę sie do roboty.Mam taka nadzieje. Zaglądajcie do mnie .Piszcie swoje komentarz będzie mi niezwykle miło.
Obojętność i lekceważenie często wyrządzają więcej krzywd niż jawna niechęć.
— Joanne Kathleen Rowling
Harry Potter
Jacek Dewódzki
Ja wiem -Obojętność
Głosy wokół mnie mówią nic, nic nie jest na pewno.
Leżę, patrzę w sufit i wiem,
wieczne jest niebo nade mną.
Cieknący kran, tynk odpada ze ścian,
za oknem czai się nuda.
Dzwonek u drzwi nie odezwie się nigdy,
samotnością zatruty umieram.
Ja wiem.
Ja wiem - obojętność, jak cierń, ostry ból.
Ciągle jeszcze mieszka w ludzkich sercach
Ja wiem.
Z czoła ocieram noc, otwieram drzwi,
na schodach pusto i cicho.
Ludzie zamknięci w snach
wciąż chowają na dnie swoich dusz pająki strachu.
Rozpaczy krzyk nie obudzi w nich niepokoju,
ani litości.
Za ciasne głowy na myśli, za twarde serca na miłość
Ja wiem...
<!-- m --><a class="postlink" href="http://panoptycum.wrzuta.pl/audio/20KT3YCIfpd/02._dzem_-_ja_wiem_-_obojetnosc">http://panoptycum.wrzuta.pl/audio/20KT3 ... obojetnosc</a><!-- m -->Głosy wokół mnie mówią nic, nic nie jest na pewno.
Leżę, patrzę w sufit i wiem,
wieczne jest niebo nade mną.
Cieknący kran, tynk odpada ze ścian,
za oknem czai się nuda.
Dzwonek u drzwi nie odezwie się nigdy,
samotnością zatruty umieram.
Ja wiem.
Ja wiem - obojętność, jak cierń, ostry ból.
Ciągle jeszcze mieszka w ludzkich sercach
Ja wiem.
Z czoła ocieram noc, otwieram drzwi,
na schodach pusto i cicho.
Ludzie zamknięci w snach
wciąż chowają na dnie swoich dusz pająki strachu.
Rozpaczy krzyk nie obudzi w nich niepokoju,
ani litości.
Za ciasne głowy na myśli, za twarde serca na miłość
Ja wiem...
Dawno nie zaglądałam do swego Pamietniczka jakos mi tak nie po drodze bylo. :sarcastic:
Fairy ,Tarociku dzięki za wasze interpretacje moich kart dnia.
Tarociku jestem pod wrażeniem trafności znaczen ,a 5 kielichów Czego nie robić ?Rozczarowanie -dopadła mnie jak świńska grypa Znów nie posłuchałam Eremita.Oj ,Miriam ,Ty nie dobra wiedźma !!!!
Musze wam powiedzieć ,ze po przyjeździe do domu dostałam telefon z informacją,ze zostawiłam 6 kart tarota.Wiec nie mam swojej osobistej talii,ktora miałam od lat i ktora bardzo lubiłam .Mam dużego Waita,ale go za bardzo nie czuje,Od naszej Gosi dostałam Uniwersalny Tarot o Wirtha przymierzam sie do niego ,ale male Arkana sa dla mnie jeszcze nie czytelne .Moze ktos z Was ma opis tej talii.?
Dzis nie ciągnęłam swoich kart .Od jutra biorę sie do roboty.Mam taka nadzieje. Zaglądajcie do mnie .Piszcie swoje komentarz będzie mi niezwykle miło.