Warsztat 92 - Zdjęcie

Wiedźma Marta czekałam na ciebie ... a i Mag na tym skorzystała ... Rotfl

A o to rozwiązanie ...
1. Kim jest dla nas ta dziewczyna między nami i w jakich okolicznościach było robione to zdjęcie ??
2. Kim teraz jest ?? jaki zawód teraz wykonuje ??

Z mężem zamieszkaliśmy 10 lat temu w Anglii (mieliśmy wówczas tylko 3 synów), chyba nikomu nie muszę tłumaczyć, jak wiele się w naszym życiu zmieniło w związku z przyjazdem tu. Przed przyjazdem do Anglii miałam bliską przyjaciółkę, mieszkającą w Polsce od wielu,wielu lat, była Ukrainką, to ona jest mamą tej panny ze zdjęcia Rotfl Nie będę opisywać z jakich konkretnie powodów, ale wiedziałyśmy obie, że jest bardzo utalentowaną dziewczyną i do tego ma piękną urodę. Z myślą o porządnej edukacji dla dziewczyny w przyszłości, (jej mamy nie było na to stać), zaproponowałam pomoc w formie zabrania ją do siebie i posłania ją tu do szkoły i było to w czasie kiedy miała 14 lat ... Wiem możecie sobie pomyśleć, że co to za matka, która córkę wysłała w świat... Nas łączyła naprawdę bliska przyjaźń, nie była u obcych ludzi, w dobie internetu gadały praktycznie co dzień ze sobą i co tylko wolne miała od szkoły jechała do polski. Moja pomoc wynikała z tego, że wcześniej jej mama również bardzo dużo mi pomogła kiedy ja byłam w potrzebie... nie było tu mowy o żadnych pieniądzach... Było tak, że traktowałam ją na równi z moimi dziećmi, a nawet lepiej, bo była rodzynkiem, wśród mojej hołoty, a dla mnie córką, której nigdy nie miałam...
Zdjęcie zrobione było, kiedy szła na tzw. Prom w Polsce na to się mówiło kiedyś Komers, bal na zakończenie szkoły "high school" szkoły średniej kiedy miała 16 lat w czerwcu był koniec szkoły, a bal organizowany wiosną, marzec (pogoda im dopisała jak nigdy). Od września poszła do College na kierunek dekorator wnętrz, artysta-plastyk, ukończyła tę szkołę, ale w trakcie trwania jej, zaczęła sobie dorabiać (czemu byłam przeciwna, ale uparta była jak osioł), po skończeniu College złożyła papiery na Uniwersytet w Cambridge (bo blisko nas) na kierunek Rusycystki (nie wiem czy dobrze piszę, studiować j. Rosyjski).
Zna język polski, rosyjski, angielski i dogaduje się po portugalsku i hiszpańsku. Zaczęła, ale musiała zawiesić studia ponieważ całkiem przypadkowo została "odkrytą" przez agencję modelek (nie będę się rozpisywać jak to było, ile nerwów wtedy zeżarłam w obawie o nią) ... Ma teraz 23 lata zwiedziła już prawie cały świat, a to dopiero początek jej kariery ... dlatego właśnie muszę już jutro usunąć wszelkie linki, zdjęcia i informacje na jej temat... nie chcę, aby ktoś to przypadkowo wykorzystał ... choć jest ona osobą publiczną tylko my babajagi będziemy wiedzieć o co chodzi w ramach warsztatu Rotfl , nikt w tak krótkim czasie się nie połapie, aby od razu ją tu wyszukać, ale gorzej by było gdyby te informacje zostały by tu na dłużej, kto wie jak bardzo będzie w przyszłości sławna ...
Na dzień dzisiejszy utrzymujemy sporadyczny ze sobą kontakt, mama jej musiała wyjechać na Krym, a ona jeździ po świecie ( ach ta młodość ) pod pierwszym linkiem możecie sobie zobaczyć jej oficjalny profil, gdzie jest również polska reklama wody mineralnej Nałęczowianka, w której ona występuje ... a pod drugim linkiem zobaczycie zaraz na początku jej mamę i brata z kwiatami w ręku Rotfl
Jestem dumna z mojej wychowanki Hura Hura Hura
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx

Perełka - "zdjęcie zostało wykonane w trakcie jakiegoś występu , taniec, balet, pokaz mody" - wybierała się na bal w tym miejscu mieli spotkanie grupowe skąd limuzyny ich zabierały na salę
" wykonuje zawód, w którym musi być niezłomna i zdyscyplinowana" - tak, bycie modelką wymaga tych cech...

Jednorożec LeCaro - "dziewczyna której pomagałaś (uczyłaś ją czegoś)" - tak cel jej przygarnięcia do nas był związany z edukacją
"Zdjęcie wykonane z okazji pierwszego balu" - dokładnie
"Wydaje mi się, że wasze kontakty obecnie są utrudnione" - Tak ciągle jest gdzieś w świecie ostatnio była w Dubaju ...
" Inne co przychodzi mi do głowy, to zawód związany z podróżowaniem" - Życie na walizkach

Bronka - "ktoś z przeszłości, może wychowywałaś tą dziewczynę" - Tak miałam udział w jej wychowaniu, ale to jej mama, wychowała ją na tak wspaniałą dziewczynę, która nie ulega wpływom i potrafi mądrze o siebie zadbać
".myślę że dziewczyna jest aktorką albo modelką" - Tak trafiłaś bezbłędnie Rotfl

Wiedźma Marta - "Kim jest dla Was ta dziewczyna? as mieczy, 7 mieczy, 4 buław - myślę, że nie łączą Was więzy krwi. mogła bywać u Was w domu, może to córka waszych znajomych. myślę, że nie macie z nią kontaktu albo sporadycznie, od czasu do czasu. jest gdzieś dalej" - Dokładnie tak jest Oklaski
"Z jakiej okazji było robione to zdjęcie? 9 buław, 3monet, 2 pucharów - myśle, ze to wydarzenie, w którym ty i twój mąż bezpośrednio nie uczestniczyliście, oglądaliście je jedynie. było tam wiecej osób" - No kochana na tę imprezę dorosłych nie wpuszczali, bawiła się sama młodzież pod nadzorem nauczycieli Rotfl
"kim jest teraz? jaki zawód wykonuje? rycerz buław, Q monet, 6 buław, 5 monet, Kapłanka, 7 monet - dziewczyna wyjechała. myślę, że jej zawód może się wiązać z ...... szeroko pojętym "pokazywaniem się" może coś z kosmetyką, pięknem, coś w ten deseń. Jej zawód może się wiązać z wyjazadami. Pomyślałam, że na tą chwilę może nie mieć pracy lub działa na zasadzie zleceń." - Narzeka na brak czasu ... w zawodzie modelki jest to wpisane ... Uśmiech

Mag - "Dziewczyna ma zmysł artystyczny i może też mieć zawód wolny" - Tak chce jeszcze ukończyć studia i jak młodość przeminie z pewnością zajmnie się tym co najbardziej lubi ... Rotfl
"3. Wiek dziewczyny
Obecnie ta dziewczyna ma 32 lata (ew 23 lata)." - Trafiłaś z wiekiem ma teraz 23 lata już nie długo 24
"Dziewczyna żyje, pracuje, przebywa za granicą. Dzieli Was bardzo duża odlegóść, możliwe, że jest to Kanada (za wielką wodą)." Mieszkam w Anglii, gdzie by się nie ruszyła to będzie za wielką wodą ... super to odczytałaś

Wszystkie jesteście naprawdę wspaniałe, jeszcze raz dziękuję za udział w moim warsztacie Kwiatek Kwiatek
Chciałabym wyróżnić Mag bo podała jako jedyna próbowała określić czas w kartach i odgadła jej wiek Oklaski Buziak
Jednorożec LeCaro Naprawdę byłaś bardzo blisko ... Buziak
I tu mam poważny dylemat bo i Bronka i Wiedźma Marta miały trafienia ... ale po długim namyśle sądzę że najwięcej szczegółów podała ....

Wiedźma Marta GRATULACJE Hura Hura Oklaski Oklaski :happy-wavemulticolor:
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości