Konkurs - karta Papież (Arcykapłan)

No to zacznę jak zwykle Rotfl[ATTACHMENT NOT FOUND]

- No więc tak, arcykapłan jest przedstawicielem swojej religii (różnej chrześcijaństwo - bazylika, Egipt - piramidka i zarazem łącznikiem, pośrednikiem między ludźmi a Bogiem
- dla swej roli zatraca, poświęca siebie jako człowieka
- jest mistrzem dyplomacji i zawsze ukrywa swoją twarz pod maskami - jego twarz jest bez wyrazu (umie się dostosowywać do sytuacji jednocześnie zachowując bezstronność)
- chroni się czarnymi barwami (barwy ochronne, nie pozwalające dotrzeć do wnętrza - tajemnica)
- swoją władzę określa jako pochodzącą i nadaną mu przez Boga - czapka ze świątynią Bożą, jednak tak na prawdę rządzi masami poprzez spowiedź, czyli najstarszą i najskuteczniejszą formę przekazu informacji (od dołu, od spowiadających się i donoszących na grzechy swoje i innych ku górze co lepsze informacje) oraz poprzez budowanie strachu przed diabłem i piekłem - tym samym mając diabła za sojusznika
- w swych rękach ma sprawiedliwość (kapłan jest przecież w posiadaniu sprawiedliwości boskiej)
- alchemię i magię (rytuały służą jemu, jednak każde inne nie pochodzące od niego są negowane i zabronione)
- klucz do zbawienia
- pieniądze (symbol karo)
- miecz - wielokrotnie zdobywał bowiem władzę siłą
- księgę - symbol wiedzy
- objawienie boskie
- symbole kart wskazują że jest to jedna wielka gra pozorów
- promień światła jako symbol tego co słuszne, wszystko co poza jest złem i grozi ogniem wiecznym

To na tyle jak coś zapomniałem to potem dopisze

Pozdrawiam Kwiatek
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Konkurs - karta Papież (Arcykapłan) - przez Tarofides - 16-12-2012, 16:14

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości