Ankieta: zagłosuj na 2 najlepsze prace - Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
kosma_x
28.57%
4
28.57%
slawek_88
7.14%
1
7.14%
Helge
28.57%
4
28.57%
Dagaa
35.71%
5
35.71%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie Wyniki ankiety

Konkurs - karta Sąd

słowo się rzekło na dzień dzisiejszy moja Karta XX SĄD będzie wyglądała tak

XX SAD OSTATECZNY

[Obrazek: karteczka-04.jpg]

Karta w której każdy z nas staje przed lustrem. Dzis pokazane zostają dotychczasowe dokonania. Jest to karta podsumowania jakiegoś etapu. Zimnego osądu, tu nikt nikogo nie oszuka, nikt przed nikim nie ucieknie, bo nie można uciec przed samym sobą. Karta ukazująca iluzoryczność wszystkiego co do tej pory robiliśmy. Kojarzy mi sie z mocnymi doświadczeniami, które stawiają nas w obliczu Sądu. Jest to karta ukazująca prawdę, niezależnie od tego czy nam się podoba czy nie. Karta może okazać się bolesna.
(W pierwszej wersji wyszła mi taka, że sama sie jej przestraszyłam i nie dlatego, że mam sobie coś do zarzucenia Myśli Oczko, tylko tak widzę tą kartę Zawstydzony jako prawdziwy osąd naszych poczynań, niektórych możemy nawet nie być świadomi )
Dlatego na dziś jest to karta która ma przynieść ukojenie, spokój, refleksję nad tym co do tej pory osiągnęliśmy.. karta ma wielki potencjał w zrozumieniu, że niezależnie czy nasze postępowanie do tej pory było czyste czy nie, to zmiana jest możliwa w każdym momencie gdy uświadomimy sobie, że cel nie uświęca środków, że w obliczu śmierci wszyscy jesteśmy tacy sami, a dobra materialne dla których się zabijaliśmy przestają mieć jakiekolwlek znaczenie. Karta refleksji. Karta oczyszczenia.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości