01-01-2013, 02:57
Dzięki dziewczyny ! Dobrze , że mam ogromna brytfankę. Gęś prawie zjedzona . Farsz był znakomity. Zmieliłam szynkę, wątróbkę , dodałam pokrojone w kosteczkę żołądki kurze , oraz prawdziwki. Dużo natki pietruszki , bułka i 3 jajka . Przyprawiłam sola , pieprzem i majerankiem. To był mój farsz.
Osobno na wytopionym tłuszczu usmażyłam żurawiny , morele i jabłka renety. Pod koniec pieczenia upchałam do brytfanny malutkie ziemniaczki. Do tego podałam czerwona kapustę. Zrobiłam ja z jabłkiem, czosnkiem, cebulą i orzechami włoskimi. Całość skropiłam oliwa z oliwek. Na deser ciasto 3 bity. Od 2 stycznia szlaban nic nie piekę i nie gotuję. Zaczynam głodówkę 30 dniowa . Muszę.
Osobno na wytopionym tłuszczu usmażyłam żurawiny , morele i jabłka renety. Pod koniec pieczenia upchałam do brytfanny malutkie ziemniaczki. Do tego podałam czerwona kapustę. Zrobiłam ja z jabłkiem, czosnkiem, cebulą i orzechami włoskimi. Całość skropiłam oliwa z oliwek. Na deser ciasto 3 bity. Od 2 stycznia szlaban nic nie piekę i nie gotuję. Zaczynam głodówkę 30 dniowa . Muszę.