Czekolada
#17

Krem czekoladowy z awokado

Składniki:
-1 dojrzałe awokado
-3 łyżki kakao
-5 suszonych daktyli
-2 łyżeczki syropu z agawy, klonowego lub miodu
-100g czekolady gorzkiej

Sposób przygotowania:
Daktyle bez pestek przełożyć do miseczki i zalać wrzątkiem. Pozostawić na 30 minut, a następnie odlać wodę.
Miąższ z awokado, daktyle i kakao zmiksować na gładką masę. Dodać 2 łyżeczki syropu lub więcej do smaku.
Czekoladę posiekać na kawałki i roztopić w kąpieli wodnej. Pozostawić do ostygnięcia. Zimną, ale jeszcze płynną czekoladę dodać do kremu i wymieszać.
Przykryty krem przechowywać w lodówce.
Kwiatek
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości