Reinkarnacja

o iluzoryczności i naszych projekcjach nic jeszcze nie pisnęłam w tym watku.. Oczko tymbardziej nic o Bogu i o Bogu nic nie będzie.. jeśli chodzi o pytanie o owce.. otóż, owce takie same czujące istoty jak ludzie.. czym się róznimy? wizją właśnie.. z jednej strony wszystko jest naszą projekcją, a z drugiej strony mamy do tej wizji czy też iluzji, czy projekcji, ogromne przywiązanie.. które powoduje o tym, ze wszystko wydaje nam sie tak realne.. najbardziej realny sen, jaki nam się śni

jesli zaś chodzi o rozpoznanie tego stanu, to dla mnie większość tylko o tym teoretyzuje.. a faktycznie mało kto rozpoznaje ten stan.. mozemy tu całe debaty na temat prowadzić dalej rozwijać znaczenie słów np. takich jak dualizm.. zrozumienie przychodzi z konkretnym doświadczeniem, dlatego nikogo nie bdę przekonywać, do własnej wizji.

przyczyna i skutek mowi o tym, że sami jestesmy odpowiedzialni za to co widzimi, jak zyjemy, gdzie sie odradzamy etc.

podałam mocne przykłady na popracie inkarnowania się wysokich Lamów w Tybecie.. jest to jedyna nauka, czy religia która mówi o stanie po śmierci i opisuje go w księgach.. Lamowie się inkarnują świadomie, są oświeceni, wyszli poza przyczynowość.. Oni sterują swoimi wizjami, Oni są panami swoich okretów, rodzą się tam gdzie zapowiadają przed śmiercią..
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości