2 buław

Wiele tu ciekawych opisów 2 Buław,Różdżek, Kijów,Pałek... ale dla mnie karta jest zbyt dualna. Otóż, zastanawia mnie,a nawet irytuje i ogłupia, dlaczego 2 Buław jest skrajnie inaczej interpretowana w różnych książkach. Np.H.Banzhaf opisuje ją całkiem negatywnie, jako brak zaangażowania, apatię, letarg oraz w relacjach partnerskich słabnącą siłę przyciągania i obojętne życie obok siebie. Natomiast w innych publikacjach czytamy, że słowo kluczowe to "Partnerstwo" w sensie pozytywnym. Oznacza dobrze prosperujący, pełen sukcesów związek a tylko w odwróconym znaczeniu spór w ustabilizowanym związku czy rozbieżność osobowości. Bądź tu mądry i pisz wiersze czyli odczytuj śpiewająco tą kartę Myśli Chyba w kwestii pracy też nie pokazuje pozytywów? Raczej dwojakość (?) Oczywiście że partnerstwo to nie tylko związek emocji dwojga osób, tylko co z partnerstwem na płaszczyźnie zawodowej (?) Raz czytam odnośnie pracy, że to utkwienie w martwym punkcie, brak pasji oraz zainteresowania obowiązkami. Zaś inny autor pisze, że zetknięcie się dwóch umysłów zasili przedsięwzięcie i poprowadzi je do sukcesu. Tak jak bym czytała o dwóch różnych kartach!
Sama 2Buław to jakby "cięższa lekcja" do przerobienia dla pytającego jak i dla samego wróżącego do odczytania. Radzi nie podejmować żadnych zobowiązań, nie wychylać się, nie ustalać... Im dłużej się jej przyglądam i czytam różne dywagacje to nasuwa mi się rada-aforyzm :"Jutro będzie futro a dziś tylko miś" Uśmiech Hm... przytoczyłam ten cytat, ponieważ 2 Buław mówi, aby nie podejmować nagle żadnych zobowiązań i podsumowuje -"jutro też jest dzień" Uśmiech
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości