13-02-2013, 15:12
Zupa fasolowa
Składniki:
- Kości wędzone
- kiełbasa śląska 1 pętko
- Marchew 1 szt
- Pietruszka
- Seler kawałek
- Czosnek 4 ząbki
- Cebula 1 szt
- Fasola 400g
- Ziemniaki 4 szt
- Pieprz w ziarnkach
- Liść laurowy
- Degusta
- Ocet 2 łyżki
- śmietana 18 %
Gotujemy i zbieramy szumowiny.
Dodajemy Fasolę ( namoczoną całą noc wraz z tą wodą) następnie wrzucamy przyprawy, seler, pietruszkę, cebule w kostkę, czosnek w kostkę i marchewkę w kostkę.
Gdy fasola będzie dość miękka dodajemy ziemniaki w kostkę .
Następnie przesmażamy kiełbaskę pokrojona w kostkę i przekładamy do garnka.
Gdy wszystkie składniki są miękkie dodajemy ocet. Gdy zupa ostygnie dodajemy śmietanę.
Smacznego
https://smaker.pl/przepis-fasolowa,115045,kasia90.html