Kuchnia Włoska
#12

Pasta "Mozarella-rucola" dla Kashy, Pawsona ...i nie tylko...

Składniki :
Pasta - odmierzyć 2 porcje(ja lubię świderki) nasypując do miseczki/talerza(na oko-1 porcja to niepełna miseczka) i ugotować w/g przepisu, ostudzić .

W miedzyczasie przygotować :

oliwa z oliwek
czosnek świeży-nieprzerośnięty 4 do 8 ząbków(ja daję więcej , bo jestem uzależniona od czosnku) Szok

2 okrągłe mozarelle di buffalo - pokroić jak leci w ręku na niezbyt małe kawałki, wrzucić czosnek pokrojony na grube kawałki, polać oliwą z oliwek posolić i niech tak stoi do momentu wymieszania z innymi składnikami
3 świeże pomidory - pokroić(ja kroje w ręku "na oko" dość duże kawałki), dodać do mozarelli z czosnkiem, zamieszać
rucola(wilde rocket)- dowoli, ja sypię dużo , bo ją uwielbiam... Mniam
Gdy pasta jest schłodzona , dodać do pozostałych składników, ja zazwyczaj polewam dodatkowo jeszcze oliwą z oliwek.
Rucolę dodaje się na końcu . Ja czasami mieszam ze wszystkimi składnikami, a czasami sypię na wierzch na talerzu. Smacznego !
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Kuchnia Włoska - przez Oliveto - 13-02-2012, 21:48
RE: Kuchnia włoska - przez Krystyna - 24-03-2018, 15:45
RE: Kuchnia włoska - przez pomarańczka - 10-09-2023, 20:38
Re: Kuchnia Włoska - przez Oliveto - 13-02-2012, 21:57
Re: Kuchnia Włoska - przez Oliveto - 13-02-2012, 22:09
Re: Kuchnia Włoska - przez Oliveto - 13-02-2012, 22:15
Re: Kuchnia Włoska - przez Oliveto - 13-02-2012, 22:24
Re: Kuchnia Włoska - przez Oliveto - 13-02-2012, 22:31
Re: Kuchnia Włoska - przez Oliveto - 13-02-2012, 22:38
Re: Włoska kuchnia - przez Pawson87 - 03-01-2013, 14:19
Re: Kuchnia Włoska - przez cesarzowa - 03-01-2013, 18:34
Re: Włoska kuchnia - przez Nadunia2011 - 25-01-2013, 14:31
Re: Włoska kuchnia - przez Majka - 28-01-2013, 22:00
Re: Włoska kuchnia - przez Rudalila - 19-02-2013, 20:53
Re: Włoska kuchnia - przez Pawson87 - 21-02-2013, 12:29



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości