Koniunkcja: Mars, Saturn, Uran, Neptun

Hyacynt napisał(a):Udalo mi sie jeszcze zerknac tu dzisiaj i pociagnac watek. W Twoim horoskopie jest silnie zaznaczony dom VI poprzez Slonce i Ksiezyc oraz Merkury przebywajacy w tym samym znaku w domu VII. Otoz wielu lekarzy posiada takie horoskopy , bo Merkury w astrologii medycznej to glownie lekarz ( pielegniarka ), a u Ciebie Markury jest posadowiony mocno. Silny dom 5 to glownie dzieci , a wiec zainteresowania profesjonalne zorientowane na dzieci
- moze bardziej młodzież, no w każdym razie osobniki nie dorosłe jeszcze. Hm... lekarzem nie jestem, tylko nauczycielem matematyki.

, a poniewaz Merkury wlada u Ciebie rowniez domem IV (Panna) oraz XII (Bliznieta) i jest naturalnym wladca domu III i VI to rowniez moze wskazywac na to ze praktyke lekarska uprawiasz rowniez w domu (faktyczny wladca domu VI Jowisz przebywa w domu IV).
I tu sie zgadza, ponieważ bardzo często pracuję w domu udzielajac korepetycji z matematyki, najczęsciej maturzystom lub ogólnie licealistom. Można to zatem podciągnąc pod prywatną praktykę

Szpital (raczej nie przychodnia) to miejsce Twojej pracy (?) - dom XII to dom odosobnienia przymusowego, a szpitale sa takimi miejscami "przymusowego pobytu".

No tak, szkoła póki co jest jeszcze obowiązkowaUśmiech, a więc dla niektórych faktycznie miejsce przymusowego pobytu.

Wladca Koziorozca Saturn lubi duze i administrowane publiczne miejsca pracy , wiec jest to pewna wskazowka ze miejsce pracy jest "urzedem panstwowym" o charakterze publicznej placowki zdrowia.(?)

Tak, placówka jest państwowa, ale nie zdrowia tylko edukacji ok 700 uczniów w porywach

W Twoim portrecie Tarotowym znalezlismy juz odniesienie do 3 kart :
1. Eremity (samotne dziecinstwo, spedzone w bibliotekach).
2. Wisielca (zycie dorosle) - zycie z ciaglym "uwieraniem mentalnym"...
4. Swiat - karta problemow powstalych w dziecinstwie wskazujaca raczej na Twoja mame (Cesarzowa (Wenus) jako wladczyni dekanatow Panny i Wagi w domu IV).

Tak, mama jest osobą bardzo zasadniczą, narzucającą innym przestrzeganie norm i schematów oraz kontrolująco- krytykującą. Władczyni...

Karta portretu nr.3 Swiata jest powtorzona - to oznacza ze wyzwania przed Toba stojace w karcie 4 bedzie wielkim zwyciestwem ( lub kleska ) w ostatniej czesci zycia i wiele zalezec bedzie od tego w jaki sposob to wyzwanie podejmiesz.

Może jakaś maleńka podpowiedź... Prosi

Karta nr.5 to Moc - tutaj mozemy analogie odnalezc w horoskopie w pozycji Marsa w Baranie w domu X (ale raczej bylby to Cesarz, gdyby nie "draconic chart"). Jeszcze lepiej ukaze nam te karte horoskop duszy , ktory mowi nam ze jest to Moc jeszcze nie do konca uswiadomiona tzn. wskazuje nam on ze ten Mars powinien znalezc sie w domu I w Lwie -> wola swiadomego i meskiego czynu - to wlasnie jest kobieta trzymajaca na uwiezi Lwa czyli Mars w Lwie w domu I -> patrz swoj horoskop Draconic, dom I.

Szczerze mówiąc nic z tego nie rozumiem... Bezradny

Karta nr. 6 portretu to Kolo fortuny (nadswiadomosc, ukryte talenty, duchowi opiekunowie - u A. Chrzanowskiej) czyli Jowisz. W horoskopie duszy mamy go w opozycji do Urana w domu VII o ktorym to fakcie opisywalem juz wczesniej - zbieznosc jest oczywista.
I w ten sposob zakonczylismy opis "doniczki" portretu tarotowego. Dalsze informacje znajduja sie w kartach nr. 15 , 17 i 18. Karta 15 - wg. Pani Chrzanowskiej to "sposob odpracowania karmy" na obecne wcielenie. Zacytuje je z tej ksiazki z opisu karty Kaplanka (Twoja karta nr. 15):
"Czlowiek z karta Kaplanki na pozycji 15 swoje zobowiazania karmiczne moze odpracowac poprzez budowanie prawidlowych relacji z matka, opiekowanie sie i udzielanie pomocy tym , ktorzy tego potrzebuja, dochowywanie tajemnicy i dyskrecji, zajmowanie sie wiedza tajemna(np. Tarotem czy magia naturalna) , a takze ( a moze przede wszystkim) poprzez ochrone przyrody , zajmowanie sie zwierzetami (Maine coon x 2 .. Kotek ) , dbanie o srodowisko naturalne i cala nasza planete". - Ok

Relacje z mamą są trudne, oparte na wymaganiu bezwzględnego posłuszeństwa i dostosowania się, wymuszeniach emocjonalnych itp. Z mojej strony - lęk, nieufność i poczucie komenderowania itp... Na zewnątrz wszystko wygląda ok- dzwonimy do siebie, ja ją odwiedzam...ale uciekam jak najszybciej...
podobno pomagam ludziom, formą takiej pomocy są korepetycje, czy też udział w forach wróżbiarskich, wspieram przyjaciół, segreguję smieci, szanuję przyrodę, wymagam tego od innych. Umiem dochowywać tajemnic...

Karta 17 : punkt komfortu karmicznego - u Ciebie Wieza - pobyt w domu - moj dom to moj zamek. Jowisz w domu IV w horoskopie to wielkie szczescie i radosc z pobytu w domu (rowniez w kontaktach z rodzina, a szczegolnie dziecmi).Ale siegajac glebiej to bedzie wlasnie zrewidowanie od poczatku problemow powstalych w karcie nr.4 i swiadome zrozumienie przyczyn oraz budowe na nowo relacji rodzinnych (karta nr. 7 - zadanie na obecne wcielenie).

No własnie- jestem w trakcie budowania swojego małego białego domku, pielęgnowania ogrodu. Ja dziecko blokowiska świetnie sie odnajduję wśród drzew, ślimaków, kwiatów itp. Wsłuchuję się w rytm pór roku, wyznaczanych przez przyrodę za oknem , a nie kalendarz noszony w torebce...
Dobre, a nawet bardzo dobre relacje z dziećmi, aczkolwiek lekko nie byłoUśmiech, poprawne, ciepłe relacje z byłym mężem. Troska o jego kontakty z dziećmi itp.

Karta 18 : jak pracowac z misja na obecne wcielenie ? - karta Kochankow. Moja analogia w astrologii to os domow 5 - 11 zaznaczona u Ciebie dobitnie w horoskopie duszy , ktora omowilem wczesniej...

Jeszcze uwaga o bolaczkach w kolanach: to klasyczna "pieta achillesa" Koziorozcow - uklad kostny , stawy , a szczegolnie kolana (10-ty znak horoskopu opowiada za te strefe ciala ludzkiego).

Oj boli i strzyka codziennie gdzie indziej...

Tak wiec dokonczylismy opis czesci kart portretu Tarota w odniesieniu do ich odpowiednikow astrologicznych na Twoim przykladzie. Ostatnia czesc to bedzie zapowiadany wczesniej horoskop elekcyjny... Uśmiech

Jutro cd analizy (wróce do wcześniejszej części), bo katar zalewa mi oczy, uszy i zaraz popłynie klawiatura...
Aa... psik...
Dzięki Hyacyncie

MUśmiech
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości