19-02-2015, 22:16
Ok, dostalam informacje, ze Filifionka juz dzisiaj nie napisze, wiec zapraszamy Ja do nastepnego Warsztatu, a teraz podaje wyniki Wszystkim zainteresowanym
Ayla :
Luks :
Lady of Dreams :
Kochani, Wszyscy zobaczyli wiecej lub mniej prawdy, jednak kazdy z Was widzial stan faktyczny
Jakiego typu jest to budynek? Jest to bungalow, domek jednopoziomowy, blizniaczy ze stojacym obok a praktycznie prawie przyklejony do swojego lustrzanego odbicia, w ktorym mieszkaja nasi cudowni sasiedzi. dom polozony jest na peryferiach miasta, z dala od centrum, w pieknej i ciechej a zarazem bardzo zielonej dzielnicy..woda, jaka zobaczyliscie to z pewnoscia ogromne kaluze, ktore zalegaja pod scianami domu w czasie intensywnych opadow, gdyz dom znajduje sie w niewielkiej dolince i wszystko splywa pod nasze okna..mamy poddasze, ktore w przyszlosci chcemy przebudowac na czesc mieszkalna a konkretnie na sypialnie z kominkiem..
Czym charakterystycznym sie wyroznia? Charakterystycznym dla tego domu jest okragle okno kuchenne, widoczne od frontu i czerwona cegla, z jakiej jest zbudowany, oraz spadzisty dach wylozony dachowka..dom jest z drugiego konca "przyklejony" do sciany wiekszego domu sasiadow, wiec stad pewno te "wiezyczki" widoczne w kartach..
Czy cos ciekawego, niespotykanego w innych dzielnicach miasta, znajduje sie nieopodal..?
Nieopodal znajduje sie lotnisko Birmingham, wiec widzimy wszystkie przepiekne samoloty startujace i ladujace prawie nad naszymi glowami, co daje nam przepiekne widoki ( w rodzinie mamy zasluzonego lotnika wiec rozumiecie fascynacje ) i dlatego pewno te miecze sie pokazywaly, ostre jak skrzydla samolotow..
Warsztat wygrala Beatka ( mieszkamy pod numerem 339 ), pomimo iz sporo osob podalo bardzo interesujace i prawdziwe szczegoly, za co pieknie dziekuje i gratuluje zwyciezczyni !
Szczegolne wyroznienie dla Ayli, jako zacheta do czestszego udzialu w Warsztatach i cwiczenia z kartami!
Ayla :
Cytat:jakiego typu jest ten budynek-9 pucharów-jest solidny,bezpieczny,półokrągły,może tworzyć ciąg innych budynków
czym charakterystycznym się wyróżnia-Diabeł-kolor czerwony? jakieś zdobienia metalowe,łańcuchy?
czy coś ciekawego niespotykanego w innych dzielnicach się znajduje-7 mieczy-coś związanego z mieczem,muzeum broni/ cyrk? ew. pałac ?
Luks :
Cytat:1. 5 buław + Umiarkowanie - mam dwa typy - albo zwykły blok mieszkalny, albo dom wielorodzinny, prawdopodobnie z dużą ilością drewnianych elementów
2. Kochankowie - wyróżnia się tym, że jest bliźniaczy (to chyba uzupełnienie do poprzedniego pytania - dom typu bliźniak), wokół budynku jest więcej zieleni, ogród, drzewa (możliwe, że owocowe), albo jest tam coś "romantycznego" np. sadzawka dla ptaków, jakaś rzeźba. Także postawiłbym na czerwoną kolorystykę.
3. Sprawiedliwość - nieopodal jest jakiś urząd - może urząd stanu cywilnego lub jakiś dworek, miejsce weselne itp (z Kochankami pasuje ), ewentualnie inny urząd - urząd miasta/gminy, budynek sądu, urząd skarbowy, ambasada. A może jakieś miejsce związane z polskością np. sklep z polską żywnością.
Lady of Dreams :
Cytat:Karty pokazaly , ze jest to mieszkanie, ktore ktos Wam wynajmuje, nie nalezy do Was , placicie za nie dosc sporą kwote. Jest to dom rotacyjny i sluzy do wynajmu, przynajmniej jakas jego czesc. Moze odbiegac czyms od innych domow. Umiarkowanie wskazuje na plyny, wiec moze byc pomalowany na jakis ciekawy, niebanalny kolor w odcieniach czerwieni, bo skrzydla aniola na Umiarkowaniu sa czerwone. Dom moze nie byc ukonczony albo byc w jakims remoncie. Krolowa Monet wskazuje rowniez na to ze budynek ten jest domem na wsi, lub gdzies poza miastem lub na jego obrzerzach, gdzie jest ogrod , nieopodal moze byc rzeka, strumien, morze, jezioro lub jakies oczko wodne lub basen, ewentualnie czesc domu jest przystosowana do sprzedazy czegos i sluzy jako bar, restauracja, sklep, apteka, poczta.. ...Obstawialabym, ze jest dwupietrowy z przystosowanym poddaszem do mieszkania lub podpiwniczeniem..
Izyda :
Cytat:Ja wyciągłam Cesarza,2 Buławy i nie pamiętam bo karty wyciągałam rano i tak mi zeszło az do tej chwili ,ale pamiętam dużo zieleni na tych kartach.
Więc powiedziałabym tak ,ze budynek widziaabym taki stabilny,większy,masywny o dość grubszych murach typu zamek a wokół dużo zieleni..
Ewka :
Cytat:1. Paź pucharów - Budynek w pobliżu wody, piętrowy, raczej nie stary, może nie do końca wykończony, dość oryginalny.
2. Paź mieczy - jest to budynek wolnostojący, dość wysoki,położony na wzniesieniu w znacznej odległości od innych zabudowań.
3. Głupiec - może znajduje się tam jakiś park rozrywki,ogród zoologiczny, szpital położniczy, szkoła/przedszkole.
Beata :
Cytat:1. Jakie jest to budynek? Pustelnik + 10 Mieczy Myślę Gosiu, że jest to domek wolnostojący, raczej gdzieś na obrzeżach miasta lub nieco oddalony od innych domków, choć to rzadkość w Anglii, chyba, że mieszkasz gdzieś na jakimś pustkowiu hahaha Ale zostańmy przy obrzeżach miasta. Najprawdopodobniej domek jest z czerwonej cegły lub ma czerwony dach (postac jest okryta czerwonym kocem), myślę też, że jest dobrze oświetlony. Latarnia też może być blisko, bo Pustelnik trzyma lampę w ręku Może to również oznaczać, że mieszkasz pod nr. 10 lub 9? Who knows?
2. Czym się wyróżnia? 5 Kielichów + 8 Mieczy No tu mi fajnie karty pokazały wzniesienie, domek może leżeć więc na jakimś wzniesieniu, pagórku, górce nieco wyżej niż inne domy... Na obu kartach mam budynki z jedną częścią wyższą od drugiej, jakby to była jakaś wieżyczka...albo pięterko a poniżej np. garaż? Na wielu kartach mam wzniesienia i wodę, a dokładniej most. Myślę, że niedaleko Ciebie znajduje się jakaś woda, mostek, rzeczka, strumyczek,jeziorko nic wielkiego, widzę także drzewa. Ładną masz tą okolicę, zieloną, dużo kwiatów
3. Co się znajduje nieopodal? Paź Monet + Król Mieczy zapewne coś związanego z dziećmi lub studentami, plac zabaw, boisko, szkoła, przedszkole, uczelnia. Z drugiej strony ten Król wskazywałby też na jakiś urzędowy budynek, szpital może, co by to nie było myślę, że ma jakąś wartość, może jakiś zabytek i może mieć powiązanie z dziećmi.
Kochani, Wszyscy zobaczyli wiecej lub mniej prawdy, jednak kazdy z Was widzial stan faktyczny
Jakiego typu jest to budynek? Jest to bungalow, domek jednopoziomowy, blizniaczy ze stojacym obok a praktycznie prawie przyklejony do swojego lustrzanego odbicia, w ktorym mieszkaja nasi cudowni sasiedzi. dom polozony jest na peryferiach miasta, z dala od centrum, w pieknej i ciechej a zarazem bardzo zielonej dzielnicy..woda, jaka zobaczyliscie to z pewnoscia ogromne kaluze, ktore zalegaja pod scianami domu w czasie intensywnych opadow, gdyz dom znajduje sie w niewielkiej dolince i wszystko splywa pod nasze okna..mamy poddasze, ktore w przyszlosci chcemy przebudowac na czesc mieszkalna a konkretnie na sypialnie z kominkiem..
Czym charakterystycznym sie wyroznia? Charakterystycznym dla tego domu jest okragle okno kuchenne, widoczne od frontu i czerwona cegla, z jakiej jest zbudowany, oraz spadzisty dach wylozony dachowka..dom jest z drugiego konca "przyklejony" do sciany wiekszego domu sasiadow, wiec stad pewno te "wiezyczki" widoczne w kartach..
Czy cos ciekawego, niespotykanego w innych dzielnicach miasta, znajduje sie nieopodal..?
Nieopodal znajduje sie lotnisko Birmingham, wiec widzimy wszystkie przepiekne samoloty startujace i ladujace prawie nad naszymi glowami, co daje nam przepiekne widoki ( w rodzinie mamy zasluzonego lotnika wiec rozumiecie fascynacje ) i dlatego pewno te miecze sie pokazywaly, ostre jak skrzydla samolotow..
Warsztat wygrala Beatka ( mieszkamy pod numerem 339 ), pomimo iz sporo osob podalo bardzo interesujace i prawdziwe szczegoly, za co pieknie dziekuje i gratuluje zwyciezczyni !
Szczegolne wyroznienie dla Ayli, jako zacheta do czestszego udzialu w Warsztatach i cwiczenia z kartami!