Tiramisu
#2

[ATTACHMENT NOT FOUND]
Klasyczne tiramisu
Składniki:
3 żółtka
3-4 łyżki cukru
400 g mascarpone
16 podłużnych biszkoptów
100 ml zimnej kawy espresso
2-3 łyżki likieru migdałowego
1,5 łyżki kakao
Przygotowanie:
Żółtka i cukier utrzeć za pomocą robota kuchennego na kremową masę.
Dodać mascarpone.
Biszkopty poprzekrawać, zanurzać w likierze wymieszanym z kawą. 4 połówki biszkoptów ułożyć na dnie salaterki, nałożyć nieco kremu, pozostałe biszkopty również zanurzać w przygotowanym płynie i układać kolejną warstwę.
Na wierzchu rozsmarować resztę kremu.
Wstawić na minimum 1 godzinę do lodówki, przed podaniem oprószyć kakao.
źródło

[Obrazek: attachment.php?aid=75737]
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości