02-03-2013, 16:01
[ATTACHMENT NOT FOUND]
Morelowe tiramisu
Składniki:
puszka (425 ml) moreli
2 łyżki migdałów w słupkach
200 g mascarpone
200 g jogurtu naturalnego
3 łyżki cukru
4-5 łyżek soku pomarańczowego
16 podłużnych biszkoptów
Przygotowanie:
Morele osączyć.
Migdały uprażyć na patelni bez tłuszczu.
Mascarpone wymieszać za pomocą robota kuchennego z jogurtem, cukrem i łyżką soku pomarańczowego.
Morele pokroić na kawałki.
Biszkopty poprzekrawać i zanurzać w soku pomarańczowym.
Układać warstwami biszkopty, morele i krem. Posypać uprażonymi migdałami.
Czas przygotowania 25 minut
Jedna porcja zawiera 1840 kJ/439 kcal
źródło
Morelowe tiramisu
Składniki:
puszka (425 ml) moreli
2 łyżki migdałów w słupkach
200 g mascarpone
200 g jogurtu naturalnego
3 łyżki cukru
4-5 łyżek soku pomarańczowego
16 podłużnych biszkoptów
Przygotowanie:
Morele osączyć.
Migdały uprażyć na patelni bez tłuszczu.
Mascarpone wymieszać za pomocą robota kuchennego z jogurtem, cukrem i łyżką soku pomarańczowego.
Morele pokroić na kawałki.
Biszkopty poprzekrawać i zanurzać w soku pomarańczowym.
Układać warstwami biszkopty, morele i krem. Posypać uprażonymi migdałami.
Czas przygotowania 25 minut
Jedna porcja zawiera 1840 kJ/439 kcal
źródło