02-03-2013, 16:06
[ATTACHMENT NOT FOUND]
Tiramisu cytrynowe
Składniki:
200 g mascarpone
200 g kremowego twarożku
skórka z 1 cytryny
3 łyżki cukru
16 podłużnych biszkoptów
3-4 łyżki likieru cytrynowego (np. limoncello)
25 g siekanych pistacji
Przygotowanie:
Mascarpone wyrobić za pomocą robota kuchennego z twarożkiem, skórką z cytryny, cukrem i cukrem waniliowym.
Biszkopty poprzekrawać i zanurzyć w likierze.
W salaterkach układać warstwami krem i biszkopty, posypać siekanymi pistacjami.
Czas przygotowania 15 minut
Jedna porcja zawiera 2180 kJ/521 kcal
źrodło
Tiramisu cytrynowe
Składniki:
200 g mascarpone
200 g kremowego twarożku
skórka z 1 cytryny
3 łyżki cukru
16 podłużnych biszkoptów
3-4 łyżki likieru cytrynowego (np. limoncello)
25 g siekanych pistacji
Przygotowanie:
Mascarpone wyrobić za pomocą robota kuchennego z twarożkiem, skórką z cytryny, cukrem i cukrem waniliowym.
Biszkopty poprzekrawać i zanurzyć w likierze.
W salaterkach układać warstwami krem i biszkopty, posypać siekanymi pistacjami.
Czas przygotowania 15 minut
Jedna porcja zawiera 2180 kJ/521 kcal
źrodło