02-03-2013, 16:08
[ATTACHMENT NOT FOUND]
Tiramisu egzotyczne
Składniki:
200 g mascarpone
200 g twarożku
3-4 łyżki cukru
1 małe dojrzałe mango
3 marakuje
3-4 łyżki likieru kokosowego
16 podłużnych biszkoptów
prażone płatki kokosowe
Przygotowanie:
Mascarpone wyrobić za pomocą robota kuchennego z twarożkiem i 3 łyżkami cukru.
Miąższ owoców drobno pokroić.
Biszkopty poprzekrawać i zanurzać w likierze.
Krem biszkopty i owoce układać warstwami w salaterce. Posypywać kokosem.
Czas przygotowania 20 minut
Jedna porcja zawiera 1720 kJ/411 kcal
źródło
Tiramisu egzotyczne
Składniki:
200 g mascarpone
200 g twarożku
3-4 łyżki cukru
1 małe dojrzałe mango
3 marakuje
3-4 łyżki likieru kokosowego
16 podłużnych biszkoptów
prażone płatki kokosowe
Przygotowanie:
Mascarpone wyrobić za pomocą robota kuchennego z twarożkiem i 3 łyżkami cukru.
Miąższ owoców drobno pokroić.
Biszkopty poprzekrawać i zanurzać w likierze.
Krem biszkopty i owoce układać warstwami w salaterce. Posypywać kokosem.
Czas przygotowania 20 minut
Jedna porcja zawiera 1720 kJ/411 kcal
źródło