02-03-2013, 23:57
[ATTACHMENT NOT FOUND]
Tiramisu truskawkowe
Składniki:
laska wanilii
200 g mascarpone
200 g twarożku
4 łyżki cukru
250 g truskawek
3 gałązki mięty
3-4 łyżki mleka
1 łyżka kakao
16 biszkoptów
Przygotowanie:
Laskę wanilii przeciąć wzdłuż, wydrążyć miąższ.
Mascarpone, twarożek, 3 łyżki cukru i miąższ wanilii wyrobić za pomocą robota kuchennego.
Truskawki pokroić.
Listki mięty pokroić w paseczki, odłożyć trochę do dekoracji a resztę zmieszać z łyżką cukru i truskawkami.
Mleko dobrze zmieszać z kakao i zanurzać w nim poprzekrawane na pół biszkopty.
Biszkopty, krem waniliowy i owoce układać warstwami w salaterce.
Dekorować miętą.
źródło
Tiramisu truskawkowe
Składniki:
laska wanilii
200 g mascarpone
200 g twarożku
4 łyżki cukru
250 g truskawek
3 gałązki mięty
3-4 łyżki mleka
1 łyżka kakao
16 biszkoptów
Przygotowanie:
Laskę wanilii przeciąć wzdłuż, wydrążyć miąższ.
Mascarpone, twarożek, 3 łyżki cukru i miąższ wanilii wyrobić za pomocą robota kuchennego.
Truskawki pokroić.
Listki mięty pokroić w paseczki, odłożyć trochę do dekoracji a resztę zmieszać z łyżką cukru i truskawkami.
Mleko dobrze zmieszać z kakao i zanurzać w nim poprzekrawane na pół biszkopty.
Biszkopty, krem waniliowy i owoce układać warstwami w salaterce.
Dekorować miętą.
źródło