03-03-2013, 01:52
[ATTACHMENT NOT FOUND]
Śląskie kluski, czyli białe kluski śląskie,
to bardzo popularny rodzaj klusek ziemniaczanych, przygotowanych z ugotowanych ziemniaków połączonych z mąką ziemniaczana.
Przygotowuje się je tradycyjnie nie tylko na Śląsku.
Ich cechą rozpoznawczą jest kulisty kształt z charakterystycznym wgłębieniem.
Kluski po uformowaniu gotowane są w osolonym wrzątku i przeważnie podaje się je jako dodatek do dań mięsnych
Śląskie kluski, czyli białe kluski śląskie,
to bardzo popularny rodzaj klusek ziemniaczanych, przygotowanych z ugotowanych ziemniaków połączonych z mąką ziemniaczana.
Przygotowuje się je tradycyjnie nie tylko na Śląsku.
Ich cechą rozpoznawczą jest kulisty kształt z charakterystycznym wgłębieniem.
Kluski po uformowaniu gotowane są w osolonym wrzątku i przeważnie podaje się je jako dodatek do dań mięsnych