Zakwaszanie organizmu-ciche niebezpieczenstwo!!!
#2

Kwaśne odkwaszenie organizmu :
Kwasy powodują starzenie się tkanek, zmarszczki, bóle i opuchnięcia, gdy organizm zatrzymuje wodę aby je rozcieńczyć i zapobiec zniszczeniom. W środowisku kwaśnym bardzo szybko rozwijają się komórki rakowe, podczas gdy zdrowe komórki giną. Jedną z pierwszych oznak zakwaszenia organizmu są ciemne kręgi pod oczami. Inne to: bóle głowy, niestrawność, pryszcze, krosty, nalot na języku, częste przeziębienia, zaparcia czy łamliwość paznokci. Długotrwałe zakwaszenie może być przyczyną wielu przewlekłych chorób takich jak: cukrzyca, miażdżyca, nadciśnienie, nowotwory, nadwaga.

Niech nam się nie wydaję, że to co kwaśne zakwasza organizm i odwrotnie Uśmiech Do produktów silnie zakwaszających organizm zaliczamy:

   alkohol
   biały cukier i produkty go zawierające np. słodycze, czy owoce z dodatkiem cukru
   mąka pszenna i produkty z niej zrobione, białe pieczywo, makarony
   mięso wieprzowe, wołowe, wędliny
   kawa
   lekarstwa
   tytoń
   ser, jaja
   napoje słodkie
   kasza manna, biały ryż
   ocet spirytusowy
   czekolada
   sól
   czarne herbaty
   jogurty dosładzane

Produkty, które odkwaszają organizm:

   surowe warzywa i owoce szczególnie: szpinak, awokado, buraki, marchew, ziemniaki, morele, cytryny, kapusta kiszona, arbuz, melon, figi, natka pietruszki, owoc mango, papaja, kiwi, ananas, grejpfrut, pomarańcze, czosnek
   wodorosty morskie
   ocet jabłkowy
   orzechy

Pamiętajmy, że oczyszczenie jelit, sprzyja odkwaszeniu organizmu, a jeśli w naszej diecie przeważają produkty zakwaszające to środowisko kwasowo-zasadowe naszego organizmu może być zaburzone.
 <!-- m --><a class="postlink" href="http://cytrynowygaj.blogspot.co.uk/2012/04/kwasne-odkwaszenie-organizmu.html">http://cytrynowygaj.blogspot.co.uk/2012 ... nizmu.html</a><!-- m -->
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości