17-05-2013, 12:12
Widzę tu, że coś w relacji między Tobą i Twoją Mamą jest nie tak. Masz do niej ukryty bądź nie ogromny wewnętrzny żal. Być może dużo od Ciebie wymagała/wymaga , a nie okazywała nigdy specjalnie uczuć, lub była w tym nieautentyczna. Obiecywała Ci wiele rzeczy, a wiele rzeczy nie było realizowanych, opłakanych w Twoje rozczarowanie. Być może przewija się tu też Twój strach przed macierzyństwem żeby nie popełnić tych samych błędów. Przez to że nazbierało się w Tobie wiele żalu i agresji w stosunku do mamy czujesz się zagubiona w świecie nieco. Jeśli dopada Cię czasem przygnębienie czy smutek lub złość, to być może właśnie te uczucia przedzierają się z nieświadomości. Spróbuj to rozładować - spróbuj przemyśleć tę relację, zastanów się czy jesteś w stanie i czy chcesz przebaczyć mamie wszystko to co zrobiła nie tak i Cię tym tak mocno zraniła.Jak podejmiesz tę decyzję (a to najlepsze wyjście) w duchu powtarzaj sobie że jej wybaczasz. Możesz próbować poprawić stosunki z nią w prawdziwym życiu, jeśli masz taką możliwość, spędzać więcej czasu, próbować spojrzeć na różne sprawy z jej perspektywy, nie musisz się z nią zgadzać żeby ją rozumieć. Ale i tak najważniejsza jest Twoja wewnętrzna zgoda na odpuszczenie jej i przy okazji sobie.
Nie wiem czy trafnie. Ale tak to widzę. Możesz napisać mi czy plotę głupstwa czy coś w tym jest : ) pozdrawiam Cię serdecznie
Nie wiem czy trafnie. Ale tak to widzę. Możesz napisać mi czy plotę głupstwa czy coś w tym jest : ) pozdrawiam Cię serdecznie