Wróżbici stosują sztuczki psychologiczne - co za bujda!

Moi drodzy. Przecież te smsy, które tak wałkujecie od kilku dni nie są wysyłane przez wróżki/wróżbitów tylko serwisy ezoteryczne i ich właścicieli, którym chodzi tylko i wyłącznie o zysk... Ja osobiście takie smsy ignoruje i śmieje się z tego- zupełnie nie widze powodu aby tracić na to energię. Choć nie można wszystkich serwisów wkładać do jednego wora, niektóre są rzeczywiście profesjonalne.
Ale zanim smsy i usługi internetowe się upowszechniły już dawno krążyły opinię,że wróżbici stosują jakieś sztuczki psychologiczne i dlatego ich wróżby się sprawdzają.
Rzeczywiście jak w każdym innym zawodzie i we wróżbiarstwie są oszuści, ale może przez moją miłość do Tarota i to jak poważnie podchodzę do każdego rozkładu sprawia,że czuję się niesprawiedliwie wrzucony do wora- sztuczki psychologiczne.
Ale absoultnie nie obwiniałbym wróżbitów o te smsy, które dostajecie, ani o te wspaniałe "wróżki"- z gazety z programem telewizyjnym...To często wygenerowany tekst i tyle, nie można tego traktować poważnie.
Co do sprawdzalności to np. wróżby u naszego forumowego Caliela mi się sprawdzały Uśmiech, a u wróżki bezpośrednio jeszcze nie byłem.
Tarofidesie, ale czy to,że wróżbita Dawid pokazał gołą d... w jakiś sposób mówi nam o tym jakie są jego umiejętności wróżbiarskie? Choć osobiście nigdy nie miałem okazji sprawdzić jak działa to co robi, to nie uważam żeby te zdjęcia w jakiś sposób wpłynęły na jego umiejętności i predyspozycje. Oczywiście wróżbita powinien być autorytetem, ale kto z nas jest czysty jak łza i nigdy nie popełnia błędów?
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości