03-04-2015, 11:17
Mintaj w sosie pomidorowo-paprykowym z komosą ryżową
Skladniki:
- 1 średni filet z mintaja (150g)
- 2 średnie pomidory
- 1/2 średniej cebuli
- 1 średnia papryka czerwona
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki komosy ryżowej
- sól morska, pieprz zdatny świeżo mielony, chili
Filet z mintaja gotować w wodzie przez ok. 10 min. pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Posiekaną cebulę i czosnek podsmażyć na rozgrzanej oliwie, dodać pokrojone pomidory i paprykę. Doprawić solą, chili i świeżo mielonym pieprzem, dusić do odparowania płynu. W naczyniu żaroodpornym ułożyć rybę i polać przygotowanym sosem pomidorowo-paprykowym. Piec przez ok. 12 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni. Gotowe danie podawać z ugotowaną komosą ryżową.
Skladniki:
- 1 średni filet z mintaja (150g)
- 2 średnie pomidory
- 1/2 średniej cebuli
- 1 średnia papryka czerwona
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki komosy ryżowej
- sól morska, pieprz zdatny świeżo mielony, chili
Filet z mintaja gotować w wodzie przez ok. 10 min. pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Posiekaną cebulę i czosnek podsmażyć na rozgrzanej oliwie, dodać pokrojone pomidory i paprykę. Doprawić solą, chili i świeżo mielonym pieprzem, dusić do odparowania płynu. W naczyniu żaroodpornym ułożyć rybę i polać przygotowanym sosem pomidorowo-paprykowym. Piec przez ok. 12 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni. Gotowe danie podawać z ugotowaną komosą ryżową.