Rozkład na Twoją nową talię

Mamut napisał(a):Znawcy sztuki.....a moze macie jakies mini sugestie dla mnie.....mnie sie marzy talia niezbyt enigmatyczna, nie jakas w typie gotyk czy fantasy, albo tez nie taka przyziemna na maksa.... Jakies sugestie, bo ja do smierci nie znajde, wybor za wielki, a jesli mam juz zrobic blad, to zeby on nie byl zbyt wielki....cos dla poczatkujacej, ale nie takiej calkiem niewymagajacej Uśmiech
W swoich wątkach z darmowymi wróżbami mam wciąż trwający eksperyment. Otóż oferuję wróżbę dowolną talią tarota, zamieszczam przy tym zawsze obrazki i obserwuję, zliczam ile razy o każdą z talii poproszono. Jeśli tak się stało to jest potwierdzeniem, że obrazki przemawiają do danej osoby, a więc to potwierdzenie użyteczności kart. Popatrz tutaj w Gabinetach Darmowych Wróżb, albo na ezoforum to może widok kart w akcji wróżebnej pomoże Ci podjąć decyzję. Na obydwu forach nadchodzi jubileuszowa 100-na wróżba zrobiona na tych nowych zasadach, więc na dniach ogłoszę wyniki eksperymentu.
Dla mnie podstawą są klasyczne karty RWS, jest o nich najwięcej literatury, to także najbardziej popularna, najszerzej znana talia. Taki uniwersalny język czy alfabet symboli archetypowych. Jeśli z jakiegoś powodu tradycyjne karty RWS nie leżą, to jest kilka talii na nich opartych, klonów, ale z inną stylowo grafiką. Każdą talią da się wróżyć, z tym, że z niektórymi jest to łatwe, z innymi trudne. Uśmiech
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości