Warsztat 57 - Wypadek

Witam kochani, oto kolejny warsztat, tym razem chodzi o sprawe z dziecinstwa..
Otoz, bedac mala dziewczynka uleglam wypadkowi, ktory mial przekreslic moje zdrowie na reszte zycia, jednak cudem {autentycznym} wszystko skonczylo sie dobrze..
Ile mialam lat, gdy doszlo do wyoadku?
O jakiego rodzaju sytuacje/ wypadek chodzi?
Jaka czesc mojego ciala ucierpiala w tym wypadku?

Juz wyjasniam, co sie wydarzylo..otoz gdy mialam 6 lat wiec przed moja pierwsza klasa, w wakacje, postanowilam nauczyc sie fruwac..po jakiejs bajce obejrzanej dzien wczesniej..za namowa kolegi o rok mlodszego, poszlismy do jego domu w sasiedztwie, wyszlismy na daszek nad drzwiami wejsciowymi, wiec polpietro, i (juz wtedy dalam sie wukiwac facetowi ) za jego namowa - ze niby ja taka odwazna wiec mam skoczyc pierwsza - skoczylam machajac intensywnie rekami..machnelam moze raz i wyladowalam na dole..a ze wyladowalam na zeliwnej plycie w betonie, to zlamalam piete..opiekowal sie mna wtedy Tata, ktory intensywnie malowal w pracowni konczac jakis portret i przybiegl dopiero gdy sasiadka zobaczyla, jak skacze na jednej nodze w kierunku domu..
Lekarz, po obejrzeniu przeswietlenia stwierdzil, ze po piecie zostala miazga, wiec nie bede juz nigdy chodzic bo nie ma sie co zrastac..ale dla swietego spokoju zalozyl gips..po 6 tyg gips zdjeto, zrobiono przeswietlenie a lekarz, ktory zdjecie obejrzal nakrzyczal na Mame, ze mu jakies kity wciska, bo pieta nigdy nie byla zlamana a co dopiero o jakiejs miazdze mowic..tak wiec wszystko skoczylo sie dobrze, mysle, ze dzieki modlitwom Mamy.. Kwiatek

Oto rezultaty :

Agra

Cytat:[b]6 monet, 7 monet, arcykapłan. Stawiam na 6
Oklaski

Luks

Cytat:Ile mialam lat, gdy doszlo do wypadku? Wieża + 7 buław - Na pograniczu przedszkola i szkoły, około 7 lat. Ewentualnie jako nastolatka 16.

O jakiego rodzaju sytuacje/ wypadek chodzi? 9 denarów + 3 buław - Wypadek podczas zabawy, w ogrodzie, gdzieś na świeżym powietrzu. Pojawiły się ciepłe karty, myślę, że to było latem, w wakacje.
Oklaski

Madrugada

Cytat:5 mieczy (wieza) - cos zwiazanego z ruchem, przekraczaniem jakis barier, cos naglego, jakbys nie do konca zwrocila na wszystko uwage i na chybcika probowala cos zrobic. Tutaj mi sie noc pokazuje, albo przynajmniej zamroczenie jako przyczyna. Nie wszystko bylo widac.[/color
Oklaski

[color=#FF0000]Jantar

Cytat:Rycerz buław- szybkośc, wypadek w podróży
Giermek mieczy-problemy z chodzeniem , nogi ucierpiały
Oklaski

Beata

Cytat:Kochankowie Wiek - przedział pomiędzy 5 a 9 lat (karty wskazały 6 r.ż)
Oklaski

Lady

Cytat:Wypadek mogl miec zwiazek z Twoja aktywnoscia ruchowa, zabawa, podróżą.
Mogłas spasc na ziemie np. z karuzeli , wózka , roweru lub np. mialaś wypadek samochodowy lub wpadłas pod samochod. Moglas byc wtedy tez pod opieką kogos starszego, taty...opiekuna..
Oklaski

Ayla

Cytat:sytuacja-10 pucharów,3 denary -byłaś na jakieś imprezie,na mojej trójce,młodzieniec stoi na stołku-upadłaś
Oklaski

Cytryna

Cytat:Uraz dość poważny. Kojarzy mi się z urazem kręgosłupa, ew. noga
Oklaski

Mufinka

Cytat:5 buław stawiam, ze zgodnie z kartą 5 albo mozna sugerowac sie tym, ze
był to wiek duzej aktywności fizycznej, moze zaczełas chodzic a moze miałas nadmiary energii jak nastolatka - trudno mi konkretnie napisac ile lat.
Oklaski

Filifionka

Cytat:Myślę, że mógł to być jakiś okres przejściowy, między dwiema szkołami (przedszkole/podstawówka,
Cytat:Jakiego rodzaju był to wypadek? 10 mieczy. Dźgnęłaś się czymś ostrym, spadłaś skądś i się skaleczyłaś, nabiłaś na coś ostrego.
Oklaski

Zwyciezyla Lady podajac najwiecej szczegolow najblizszych prawdzie, szczegolne Wyroznienie dla Jantar, ktora pierwsza odgadla, ze chodzi o noge, aczkolwiek bardziej o stope.. Kwiatek

Dziekuje Wam kochani za udzial w warsztacie, jak widzieliscie po zaznaczonym tekscie bardzo trudno bylo wybrac zwyciezce przy tak wielu trafionych danych..Gratuluje Lady !! Oklaski Buziak
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości