29-01-2015, 20:40
Witam kochani, oto kolejny warsztat, tym razem chodzi o sprawe z dziecinstwa..
Otoz, bedac mala dziewczynka uleglam wypadkowi, ktory mial przekreslic moje zdrowie na reszte zycia, jednak cudem {autentycznym} wszystko skonczylo sie dobrze..
Ile mialam lat, gdy doszlo do wyoadku?
O jakiego rodzaju sytuacje/ wypadek chodzi?
Jaka czesc mojego ciala ucierpiala w tym wypadku?
Juz wyjasniam, co sie wydarzylo..otoz gdy mialam 6 lat wiec przed moja pierwsza klasa, w wakacje, postanowilam nauczyc sie fruwac..po jakiejs bajce obejrzanej dzien wczesniej..za namowa kolegi o rok mlodszego, poszlismy do jego domu w sasiedztwie, wyszlismy na daszek nad drzwiami wejsciowymi, wiec polpietro, i (juz wtedy dalam sie wukiwac facetowi ) za jego namowa - ze niby ja taka odwazna wiec mam skoczyc pierwsza - skoczylam machajac intensywnie rekami..machnelam moze raz i wyladowalam na dole..a ze wyladowalam na zeliwnej plycie w betonie, to zlamalam piete..opiekowal sie mna wtedy Tata, ktory intensywnie malowal w pracowni konczac jakis portret i przybiegl dopiero gdy sasiadka zobaczyla, jak skacze na jednej nodze w kierunku domu..
Lekarz, po obejrzeniu przeswietlenia stwierdzil, ze po piecie zostala miazga, wiec nie bede juz nigdy chodzic bo nie ma sie co zrastac..ale dla swietego spokoju zalozyl gips..po 6 tyg gips zdjeto, zrobiono przeswietlenie a lekarz, ktory zdjecie obejrzal nakrzyczal na Mame, ze mu jakies kity wciska, bo pieta nigdy nie byla zlamana a co dopiero o jakiejs miazdze mowic..tak wiec wszystko skoczylo sie dobrze, mysle, ze dzieki modlitwom Mamy..
Oto rezultaty :
Agra
Luks
Madrugada
[color=#FF0000]Jantar
Beata
Lady
Ayla
Cytryna
Mufinka
Filifionka
Zwyciezyla Lady podajac najwiecej szczegolow najblizszych prawdzie, szczegolne Wyroznienie dla Jantar, ktora pierwsza odgadla, ze chodzi o noge, aczkolwiek bardziej o stope..
Dziekuje Wam kochani za udzial w warsztacie, jak widzieliscie po zaznaczonym tekscie bardzo trudno bylo wybrac zwyciezce przy tak wielu trafionych danych..Gratuluje Lady !!
Otoz, bedac mala dziewczynka uleglam wypadkowi, ktory mial przekreslic moje zdrowie na reszte zycia, jednak cudem {autentycznym} wszystko skonczylo sie dobrze..
Ile mialam lat, gdy doszlo do wyoadku?
O jakiego rodzaju sytuacje/ wypadek chodzi?
Jaka czesc mojego ciala ucierpiala w tym wypadku?
Juz wyjasniam, co sie wydarzylo..otoz gdy mialam 6 lat wiec przed moja pierwsza klasa, w wakacje, postanowilam nauczyc sie fruwac..po jakiejs bajce obejrzanej dzien wczesniej..za namowa kolegi o rok mlodszego, poszlismy do jego domu w sasiedztwie, wyszlismy na daszek nad drzwiami wejsciowymi, wiec polpietro, i (juz wtedy dalam sie wukiwac facetowi ) za jego namowa - ze niby ja taka odwazna wiec mam skoczyc pierwsza - skoczylam machajac intensywnie rekami..machnelam moze raz i wyladowalam na dole..a ze wyladowalam na zeliwnej plycie w betonie, to zlamalam piete..opiekowal sie mna wtedy Tata, ktory intensywnie malowal w pracowni konczac jakis portret i przybiegl dopiero gdy sasiadka zobaczyla, jak skacze na jednej nodze w kierunku domu..
Lekarz, po obejrzeniu przeswietlenia stwierdzil, ze po piecie zostala miazga, wiec nie bede juz nigdy chodzic bo nie ma sie co zrastac..ale dla swietego spokoju zalozyl gips..po 6 tyg gips zdjeto, zrobiono przeswietlenie a lekarz, ktory zdjecie obejrzal nakrzyczal na Mame, ze mu jakies kity wciska, bo pieta nigdy nie byla zlamana a co dopiero o jakiejs miazdze mowic..tak wiec wszystko skoczylo sie dobrze, mysle, ze dzieki modlitwom Mamy..
Oto rezultaty :
Agra
Cytat:[b]6 monet, 7 monet, arcykapłan. Stawiam na 6
Luks
Cytat:Ile mialam lat, gdy doszlo do wypadku? Wieża + 7 buław - Na pograniczu przedszkola i szkoły, około 7 lat. Ewentualnie jako nastolatka 16.
O jakiego rodzaju sytuacje/ wypadek chodzi? 9 denarów + 3 buław - Wypadek podczas zabawy, w ogrodzie, gdzieś na świeżym powietrzu. Pojawiły się ciepłe karty, myślę, że to było latem, w wakacje.
Madrugada
Cytat:5 mieczy (wieza) - cos zwiazanego z ruchem, przekraczaniem jakis barier, cos naglego, jakbys nie do konca zwrocila na wszystko uwage i na chybcika probowala cos zrobic. Tutaj mi sie noc pokazuje, albo przynajmniej zamroczenie jako przyczyna. Nie wszystko bylo widac.[/color
[color=#FF0000]Jantar
Cytat:Rycerz buław- szybkośc, wypadek w podróży
Giermek mieczy-problemy z chodzeniem , nogi ucierpiały
Beata
Cytat:Kochankowie Wiek - przedział pomiędzy 5 a 9 lat (karty wskazały 6 r.ż)
Lady
Cytat:Wypadek mogl miec zwiazek z Twoja aktywnoscia ruchowa, zabawa, podróżą.
Mogłas spasc na ziemie np. z karuzeli , wózka , roweru lub np. mialaś wypadek samochodowy lub wpadłas pod samochod. Moglas byc wtedy tez pod opieką kogos starszego, taty...opiekuna..
Ayla
Cytat:sytuacja-10 pucharów,3 denary -byłaś na jakieś imprezie,na mojej trójce,młodzieniec stoi na stołku-upadłaś
Cytryna
Cytat:Uraz dość poważny. Kojarzy mi się z urazem kręgosłupa, ew. noga
Mufinka
Cytat:5 buław stawiam, ze zgodnie z kartą 5 albo mozna sugerowac sie tym, ze
był to wiek duzej aktywności fizycznej, moze zaczełas chodzic a moze miałas nadmiary energii jak nastolatka - trudno mi konkretnie napisac ile lat.
Filifionka
Cytat:Myślę, że mógł to być jakiś okres przejściowy, między dwiema szkołami (przedszkole/podstawówka,
Cytat:Jakiego rodzaju był to wypadek? 10 mieczy. Dźgnęłaś się czymś ostrym, spadłaś skądś i się skaleczyłaś, nabiłaś na coś ostrego.
Zwyciezyla Lady podajac najwiecej szczegolow najblizszych prawdzie, szczegolne Wyroznienie dla Jantar, ktora pierwsza odgadla, ze chodzi o noge, aczkolwiek bardziej o stope..
Dziekuje Wam kochani za udzial w warsztacie, jak widzieliscie po zaznaczonym tekscie bardzo trudno bylo wybrac zwyciezce przy tak wielu trafionych danych..Gratuluje Lady !!