Pagan Tarot - studiowanie talii

W sumie fajnie nam idzie, moze malo to przypomina dyskusje, bardziej piszemu co wiemy, ale duzo juz wiedzy tu zgromadziłysmy, to jest fajne.

Dla mnie najmniej zrozumiales sa chyba buławy.
2 i 3 bulaw. dałam dużo zdjecia zeby bylo wszytsko wyraźnie widac

[Obrazek: db_PAG-_Stabe_021.jpg] [Obrazek: db_PAG-_Stabe_031.jpg]

2 bulawy
bohaterka trzyma buławe czyli różdżke - niezbedny rekwizyt wiccański. Z dostepnych info w necie - różdżka kojarzona z energia yang czyli zdolnoscia do zmian, słuzy do "czarowania rzeczywistosci", dzialania. Tylko nie rozumiem do konca sytuacji na obrazku. Bohaterka wybrala sie na wyprawe, różdżka słuzy jej do oswietlania? jedna sie zuzyła i zostawia ja na polanie? jak cos starego zużytego niepotrzebnego? np jak bagaz doswiadczen? zle schematy zachowan? rusza dalej?

3 bulawy
Bohaterka szuka pracy? Czemu z 2 różdżek i ołowka ułożyła trojkat? Na necie znalazlam ze trójkat to dawny symbol ognia, a jest tez koperta z jakimis klejnotami. Pamietam ze kiedys wyczytalam na blogu Katarynki, ze jest to forma magii sympatycznej, wysyla w swiat pieniedze i klejnoty zeby dobra energia wrocila do niej spowrotem -w ppostaci pracy? A ta żólta popielnica tez cos znaczy? Mało rozumiem sens tej karty w tej talii i jej odniesienie do 3 buław z RW.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości